Τα τουρκικά ΜΕΑ δεν απειλούν την ασφάλεια πτήσεων διαβεβαιώνει η Αναστασιάδου

Η Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου ανέφερε πως υπάρχουν ΜΕΑ τα οποία πετούν στο Διεθνή Εναέριο Χώρο και δημιουργούν μια ενόχληση, η οποία δεν απειλεί την ασφάλεια των πολιτικών αεροσκαφών. Φωτογραφία , πηγή , ΚΥΠΕ




Τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (ΜΕΑ) περιφέρονται στους αιθέρες της Πάφου παρά ταύτα δεν προκαλούν προβλήματα ασφάλειας των πολιτικών αεροσκαφών, δήλωσε η Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου.

Κληθείσα από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει το θέμα, η Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου ανέφερε πως ύστερα από ενημέρωση της οποίας έτυχε από την Πολιτική Αεροπορία, υπάρχουν μη επαναδρωμένα αεροσκάφη τα οποία πετούν στο Διεθνή Εναέριο Χώρο και δημιουργούν μια ενόχληση, η οποία ωστόσο, όπως είπε, δεν απειλεί την ασφάλεια των πολιτικών αεροσκαφών.

Η Υπουργός Μεταφορών ωστόσο σημείωσε, πως λόγω της κατάστασης, δημιουργείται η ανάγκη για μεγαλύτερη προσπάθεια από πλευράς ελεγκτών στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Είναι, όπως εξήγησε, “ μια ενόχληση επειδή δεν επικοινωνούν και δεν συνεργάζονται με τις αρχές της Δημοκρατίας όπως γίνεται και με τα πολιτικά αεροσκάφη” .

H κ. Αναστασιάδου κατέστησε ωστόσο σαφές πως σε καμία περίπτωση δεν απειλείται η ασφάλεια, προσθέτοντας πως το Υπουργείο του οποίου προΐσταται, προχωρεί στα σχετικά διαβήματα και ενημερώνει το Eurocontrol, αλλά και όλα τα σχετικά σώματα.

Σημειώνεται πως πρόκειται για μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τύπου «Bayraktar TB2».

ΚΥΠΕ – Κική Περικλέους – ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος

Κλείσιμο των προσφυγικών καταυλισμών στα νησιά του Αιγαίου ζητά η γερμανική Αριστερά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: