Συνάντηση Θεοχάρη με Πάιατ: Ενίσχυση της αμερικανικής παρουσίας στον ελληνικό τουρισμό

Από την συνάντηση του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη με τον Αμερικανό Πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ. Photo via Titter@htheoharis




Συνάντηση στο υπουργείο Τουρισμού με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, είχε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, στην διάρκεια της οποίας  συζητήθηκαν ζητήματα όπως η ενίσχυση των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των Αμερικανών επισκεπτών στην Ελλάδα, και η προσέλκυση μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στο στρατηγικό σχεδιασμό για την περαιτέρω ανάπτυξη των τουριστικών σχέσεων μέσα από την ενίσχυση των ειδικών εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως ο καταδυτικός λόγω του σημαντικού πλούτου προς εξερεύνηση στους βυθούς των ελληνικών θαλασσών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε η πρόταση συνεργασίας με την Google ώστε να προβληθεί ψηφιακά ο ελληνικός τουρισμός.

Ο πρέσβης αναφέρθηκε στην τουριστική σημασία της Αστυπάλαιας ως το πρώτο smoke free νησί παγκοσμίως καθώς και στο ενδιαφέρον αμερικανικών επιχειρήσεων να επενδύσουν σε τουριστικές υποδομές στην ελληνική επικράτεια.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: