Συνάντηση Μητσοτάκη με εθνική ποδοσφαίρου τυφλών: Tα οριζόντια μέτρα για τα ΑμεΑ [video]

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου τυφλών, την ώρα της προπόνησής της, Θεσσαλονίκη, Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019. Photo via Twitter, @PrimeministerGR
Μία πολύ ενδιαφέρουσα και εγκάρδια συνάντηση είχε στη Θεσσαλονίκη σήμερα Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου τυφλών (5Χ5) την ώρα της προπόνησής της.

Οι παίκτες της εθνικής ομάδας προετοιμάζονται εντατικά για την τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Τυφλών, που θα διεξαχθεί στη Ρώμη από τις 15 έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από την υφυπουργό Εργασίας αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, και από τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Σταμάτη.

  • Οι αθλητές καλωσόρισαν τον πρωθυπουργό ευχαριστώντας τον για την επίσκεψή του. Όπως τον ενημέρωσαν, στην εθνική ομάδα συμμετέχουν δέκα αθλητές με ολική απώλεια όρασης, δύο προπονητές και δύο άτομα βοηθητικό προσωπικό. «Είναι τόσο εντυπωσιακό αυτό που κάνετε», τους είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε, «αποδεικνύετε ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί όταν υπάρχει θέληση», διαβεβαιώνοντάς τους ότι η Πολιτεία θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να τους στηρίξει.

Οι παίκτες δώρισαν στον κ. Μητσοτάκη τη φανέλα της ομάδας και του έδωσαν την ειδική μπάλα που χρησιμοποιείται στο ποδόσφαιρο τυφλών.

  • Ο πρωθυπουργός αφού τους ευχαρίστησε, τόνισε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα πλέγμα οριζόντιων πολιτικών για τα ΑμεΑ, στο οποίο εμπλέκονται όλα τα υπουργεία. Όπως εξήγησε, πρόκειται για ολοκληρωμένη πολιτική παρέμβαση που δεν περιορίζεται σε επίπεδο οικονομικής στήριξης, αλλά στοχεύει στην πραγματική ενσωμάτωση των ΑμεΑ σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τα μέλη της εθνικής ομάδας και τους ευχήθηκε να πετύχουν την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς αγώνες του 2020 στο Τόκυο, ενώ τους προσκάλεσε και στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την επιστροφή τους από το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Ρώμη.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα έργα αναβάθμισης και επέκτασης αεροδρομίου “Μακεδονία” επιθεώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal