Συνάντηση Ερντογάν – Πούτιν και Ροχανί στην Άγκυρα για την κατάσταση στην συριακή Ιντλίμπ

File photo: Από προηγούμενη συνάντηση των προέδρων Ρωσία, Τουρκίας και Ιράν. Photo via Twitter




Η τριμερής συνάντηση των προέδρων  της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στην Άγκυρα, θα ασχοληθεί με την κατάσταση που επικρατεί στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ , δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Αναφερόμενος στην συνάντησή του την Δευτέρα με τους ομολόγους του Βλαντιμίρ Πούτιν και Χασάν Ροχανί, ο Ερντογάν είπε:«Η βασική προσοχή κατά την τριμερή συνάντηση στην Άγκυρα θα επικεντρωθεί στην Ιντλίμπ. Επίσης θα γίνει ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά τα (τουρκικά) παρατηρητήρια και την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων», δήλωσε ο Ερντογάν.

Και διμερείς συναντήσεις

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχει  στην Άγκυρα ξεχωριστές συναντήσεις με τους ηγέτες του Ιράν και της Τουρκίας Χάσαν Ροχανί και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρίν την έναρξη της συνόδου κορυφής Ρωσία-Τουρκίας –Ιράν με θέμα την κατάσταση στην Συρία, δήλωσε ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ.

«Όπως συμβαίνει συνήθως κατά την διάρκεια τέτοιου είδους τριμερών συνόδων κορυφής, γίνονται και διμερείς συναντήσεις. Όπως ο Τούρκος ηγέτης θα συναντηθεί και με τον Ροχανί και με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, έτσι θα κάνουμε κι εμείς το ίδιο» δήλωσε ο Ουσακόφ.

Σύμφωνα με τον Ουσακόφ οι διμερείς συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν πριν την πέμπτη συνάντηση των χωρών εγγυητριών της ειρηνευτικής διαδικασίας της Αστάνα, (αφορά τις ειρηνευτικές συνομιλίες για την διευθέτηση της διένεξης στην Συρία).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επίδειξη δύναμης και ίδρυση νέου κόμματος από Νταβούτογλου: Σε δεινή θέση ο Ερντογάν

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: