Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν αιτητές πολιτικού ασύλου έξω από τη Βουλή

Εκδήλωση διαμαρτυρίας αιτητών πολιτικού ασύλου έξω από τη Βουλή. ΚΥΠΕ, ΚΥΠΕ, Γ. ΜΙΧΑΗΛ




Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα, Πέμπτη, έξω από τη Βουλή δεκάδες αιτητές πολιτικού ασύλου, με καταγωγή από τη Συρία και την Αίγυπτο, οι οποίοι εργάζονται κατ’ εξαίρεση στην οικοδομική βιομηχανία.

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν πανό στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «Δεν ζητιανεύουμε, δεν κλέβουμε, να βγάλουμε το ψωμί μας ζητάμε τίμια» και «Δεν θέλουμε να ανήκουμε στην τρίτη κατηγορία, ζητάμε ισότητα».

Εκπρόσωπος τους ανέφερε ότι αίτημα τους είναι να συνεχίσουν να εργάζονται νόμιμα στον κατασκευαστικό τομέα και οι αιτήσεις τους να τυγχάνουν πιο γρήγορης εξέτασης.

Ο Εργολάβος οικοδομών Νίκος Ηλία Επιφανίου είπε ότι αυτή τη στιγμή στη Λεμεσό ξεκινά η κατασκευή μεγάλων έργων για τα οποία θα χρειαστούν περί των 8.000 εργαζομένων για να ολοκληρωθούν. «Σήμερα η Λεμεσός δεν έχει κόσμο και τους μόνους που μπορούμε να εργοδοτήσουμε είναι τους αιτητές πολιτικού ασύλου», είπε.

Είπε επίσης ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα αρχίσουν να καταγγέλλονται οι αιτητές ασύλου που εργοδοτούνται στις οικοδομές και να επιβάλλονται αυστηρότερες ποινές.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει η Τουρκία είναι η λήψη μέτρων με κόστος λέει ο Φουρλάς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: