Στο Παρίσι μεταφέρθηκε ο Σουμάχερ για “μυστική” θεραπεία με βλαστοκύτταρα

File photo: Σε νοσοκομείο στο Παρίσι μεταφέρθηκε για “μυστική θεραπεία” ο Σουμάχερ.




Ο Μίχαελ Σουμάχερ μεταφέρθηκε το απόγευμα της περασμένης  Δευτέρας  στο Παρίσι, στο νοσοκομείο «Georges Pompidou», προκειμένου να υποβληθεί σε μια «άκρως απόρρητη» θεραπεία, όπως αποκάλυψε η γαλλική εφημερίδα Le Parisien. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στον πρώην πρωταθλητή της Formula 1 θα γίνουν μεταγγίσεις βλαστικών κυττάρων, για να επιτευχθεί μια «συστηματική αντιφλεγμονώδης δράση».

Η θεραπεία θα του χορηγηθεί από τον καθηγητή Φιλίπ Μενάς, διάσημο καρδιοχειρουργό και πρωτοπόρο της κυτταροθεραπείας στη θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα , ο Γερμανός επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 μεταφέρθηκε στις 16.40 ώρα Ελλάδος στο νοσοκομείο ‘’Ζορζ Πομπιντού’’ με ασθενοφόρο από τη Γενεύη, όπου ζει με την οικογένειά του.

Η εφημερίδα αναφέρει, ότι ο Σουμάχερ μεταφέρθηκε με φορείο και ότι το πρόσωπο και το σώμα του ήταν καλυμμένα με ύφασμα, για να μη γίνει αντιληπτός. Επίσης, το φορείο συνόδευαν από το ασθενοφόρο μέχρι το κτίριο του νοσοκομείου τουλάχιστον δέκα άτομα.

Ο Μενάς είναι και μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Ινστιτούτου Εγκεφάλου και νωτιαίου μυελού. Σημειώνεται δε ότι και ο διάσημος ορθοπεδικός χειρουργός Ζεράρ Σαϊλάν εμφανίστηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Σουμάχερ, στη γαλλική πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται πως ο Μίκαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, ενώ έκανε σκι στο γαλλικό θέρετρο Μεριμπέλ, τον Δεκέμβριο του 2013. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση εγκεφάλου σε κλινική της Γκρενόμπλ της Γαλλίας και στη συνέχεια τέθηκε σε τεχνητό κώμα.

Τον Ιούνιο, ο Γερμανός οδηγός αγώνων ξύπνησε από το κώμα και μετέβη σε κλινική αποκατάστασης στη Λωζάνη της Ελβετίας. Τον Σεπτέμβριο, αποφασίστηκε ο Σουμάχερ να συνεχίσει την περαιτέρω θεραπεία κατ’ οίκον καθώς η κατάστασή του βελτιώθηκε.  Δημοσιεύματα ανέφεραν πως μετέβη και σε κατοικία που διαθέτει η οικογένεια του στη Μαγιόρκα.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους οδηγούς αγώνων όλων των εποχών. Κέρδισε συνολικά 91 αγώνες και ανέβηκε 155 φορές στο βάθρο, περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο οδηγό της Formula1.

Με πληροφορίες από Le Parisien, Le Monde

Πρεμιέρα σήμερα μπροστά σε ελληνικό κοινό για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Davis Cup, στο Τατόι

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: