Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το αντιτορπιλικό «ΒΕΛΟΣ» Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα [photo gallery]

Το ιστορικό αντιτορπιλικό «ΒΕΛΟΣ». alexpolisonline.com




Το Αντιτορπιλικό “ΒΕΛΟΣ” Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα αναμένεται να καταπλεύσει τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να βρεθεί κοντά στους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να το επισκεφθούν και να γνωρίσουν από κοντά ένα ιστορικό πλοίο.

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι πρωινές ώρες του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου 2019, το Αντιτορπιλικό (Α/Τ) «ΒΕΛΟΣ» Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα (Μ.Α.Α.) απέπλευσε από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας και πλέει για το λιμένα Θεσσαλονίκης όπου αναμένεται να καταπλεύσει τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 και θα παραμείνει επί τρίμηνο.

Σκοπός του πλου είναι το Α/Τ «ΒΕΛΟΣ» Μ.Α.Α., να βρεθεί κοντά στους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να το επισκεφθούν και να γνωρίσουν από κοντά ένα ιστορικό πλοίο, ζωντανό μνημείο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τα ελάχιστα ομοίου τύπου που σώζονται παγκοσμίως, με εμβληματική Αντιδικτατορική δράση.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του Α/Τ «ΒΕΛΟΣ» Μ.Α.Α., στη Θεσσαλονίκη, προγραμματίζεται η διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων, επισκέψεις σχολείων και ξενάγηση επί του πλοίου και όπως αναλυτικά θα γνωστοποιούνται από την ιστοσελίδα του Πολεμικού Ναυτικού (www.hellenicnavy.gr).

Κατά την τελική φάση του πλου του Α/Τ «ΒΕΛΟΣ» Μ.Α.Α., στη Θεσσαλονίκη επιτρέπεται και παράλληλα ενθαρρύνεται η συνοδεία του από πλωτά σκάφη ιδιωτών ή Συλλόγων.

ΠΗΓΗ: alexpolisonline.com

Στο λιμάνι της Λεμεσού θα αγκυροβολήσει για τρεις ημέρες το ιταλικό πλοίο Etna

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: