Στις πολλές διαφωνίες του με τον πρώην σύμβουλο Μπόλτον αναφέρθηκε ο Μάικ Πομπέο

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν (Δ) με τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο (Α) απαντούν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων στην αίθουσα Τύπου Μπρέιντι στον Λευκό Οίκο, Ουάσιγκτον, ΗΠΑ, Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019. EPA, SHAWN THEW
Στις πολλαπλές διαφωνίες που είχε με τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον, που απολύθηκε νωρίτερα σήμερα από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρθηκε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο.

«Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις κατά τις οποίες ο κ. Μπόλτον και εγώ διαφωνήσαμε, δεν υπάρχει αμφιβολία γι ‘αυτό», δήλωσε ο Πομπέο σε μια συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο, που παραχώρησε μαζί με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στιβεν Μνιούτσιν.

  • Λίγο πριν από από την ανακοίνωση του Τραμπ για την αποπομπή του Μπόλτον, η αμερικανική προεδρία είχε ανακοινώσει ότι ο πρώην σύμβουλος θα συμμετείχε μαζί με τον Πομπέο και τον Μνιούτσιν σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου.

«Εργαζόμαστε πολύ στενά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ» πρόσθεσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στιβεν Μνιούτσιν επιβεβαίωσε ότι ο Τραμπ δεν σκοπεύει να αλλάξει την πολιτική του έναντι του Ιράν και είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την «εκστρατεία μέγιστης πίεσης».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ο Τραμπ απέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπολτον

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal