Στις 23 Σεπτεμβρίου η Αποστολή του ΔΝΤ στην Ελλάδα: Πρόβλημα τα πρωτογενή πλεονάσματα

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις. Φωτογραφία: HellasJournal.Com
Ερωτηθείς από το OPEN TV και την ιστοσελίδα μας Hellas Journal, για την πρόσφατη αναφορά της Κριστίν Λαγκάρντ κατά την ακρόαση της στην Ευρωβουλή, όπου τόνισε πως ο στόχος του 3,5% για τα πρωτογενή πλεονάσματα της Ελλάδος είναι εξαιρετικά υψηλός, ο εκπρόσωπος ΤζέριΡάις συντάχθηκε στην ίδια γραμμή.

«Ελπίζω να ξέρετε ότι πάντα υποστηρίζαμε πως ο στόχος του 3,5% ήταν φιλόδοξος. Είχαμε με συνέπεια πει πως οι υψηλοί δημοσιονομικοί στόχοι θα βάρυναν  την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και πάντα ζητούσαμε ένα χαμηλότερο δημοσιονομικό ισοζύγιο», τόνισε, “φωτογραφίζοντας” έτσι τους Ευρωπαίους.

Στο σημείο αυτό ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε πως αυτό που είναι σημαντικό για την Ελλάδα είναι να εφαρμόζει με συνέπεια πολιτικές και μεταρρυθμίσεις που θα οδηγούν σε βιώσιμη ανάπτυξη.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Στις 23 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από το κλιμάκιο του ΔΝΤ, σύμφωνα με το άρθρο 4 του καταστατικού του Ταμείου.

Αυτό ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων από την έδρα του Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Ράις ανέφερε πως κλιμάκιο του ΔΝΤ θα βρίσκεται στην Ελλάδα από τις 23 Σεπτεμβρίου ώστε να ξεκινήσει την αξιολόγηση για την κατάρτιση της έκθεσης του άρθρου 4. Στη βάση αυτή ο Ράις υπενθύμισε πως το Ταμείο δεν έχει χρηματοδοτικό πρόγραμμα με την Ελλάδα.

Ερωτηθείς σχετικά με τις πρόσφατες πρωτοβουλίες  της κυβέρνησης είπε πως η αποστολή του ΔΝΤ θα τις εξετάσει εντός του πλαισίου των συναντήσεων με την ελληνική κυβέρνηση.

Σήμα κινδύνου Ντράγκι για οικονομία: Ποσοτική χαλάρωση και “άνοιγμα” χωρών με μικρό δημόσιο χρέος

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal