Στηρίζει ο Τραμπ την ιδέα του Τζόνσον για νέα συμφωνία στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

File Photo: Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον . EPA, DYLAN MARTINEZ, POOL MAXPPP OUT




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απάντησε θετικά στην ιδέα του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον για τη σύναψη μιας νέας συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, επισημαίνοντας ότι σέβεται τον Τζόνσον και δεν εξεπλάγη που έκανε τη συγκεκριμένη πρόταση.

«Θέλει μια νέα συμφωνία διότι η άλλη συμφωνία εκπνέει, έχουν απομείνει πολύ λίγα χρόνια» εφαρμογής, σημείωσε ο Τραμπ, αναφερόμενος στη συμφωνία του 2015 που σύναψε το Ιράν με τις μεγάλες δυνάμεις, από την οποία αποσύρθηκε πέρυσι ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Σέβομαι τον Μπόρις πολύ και δεν εξεπλάγην καθόλου που ήταν ο πρώτος που βγήκε και είπε αυτό» ανέφερε ο μεγιστάνας, σχετικά με τη δήλωση του Μπόρις Τζόνσον «είναι καιρός τώρα να προχωρήσουμε μπροστά και να συνάψουμε μια νέα συμφωνία».

Στην πραγματικότητα, και άλλοι, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, έχουν ήδη μιλήσει για το ενδεχόμενο μιας νέας συμφωνίας με την Τεχεράνη, εδώ και έναν χρόνο.

Με στοιχεία ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Απαραίτητη την σύναψη νέας πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν, θεωρεί ο Μπόρις Τζόνσον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: