Στην τρίτη θέση η Κύπρος στη μερική απασχόληση, σύμφωνα με τη Eurostat [σχεδιάγραμμα]

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, περίπου 31.2 εκατ. γυναίκες και 8.5 άντρες ηλικίας 20 με 64 ετών εργάζονταν με μερική απασχόληση κατά το 2018. Πηγή: Φιλελεύθερος




Στην τρίτη θέση βρέθηκε για το 2018 η Κύπρος όσο αφορά την εργασία σε καθεστώς μερικής απασχόλησης, λόγω του ότι οι εργαζόμενοι δεν βρίσκουν δουλειά πλήρης απασχόλησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, περίπου 31.2 εκατ. γυναίκες και 8.5 άντρες ηλικίας 20 με 64 ετών εργάζονταν με μερική απασχόληση κατά το 2018. Ο αριθμός αυτός αποτελεί το 19% του εργατικού δυναμικού.

Η χώρα ανάμεσα στα κράτη-μέλη που κατέχει τα σκήπτρα στην μερική απασχόληση κατά το 2018, για τα άτομα που δεν βρίσκουν εργασία πλήρης απασχόλησης, ήταν η Ελλάδα με 70%, ενώ ακολουθεί η Ιταλία (66%), η Κύπρος (65%) και η Βουλγαρία (59%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφτηκαν στην Εσθονία (6%), στο Βέλγιο, Τσεχία και Σλοβενία (7%) και στην Ολλανδία (8%). Ο μέσος όρος στα κράτη μέλη ήταν στο 26%.

Οι λόγοι

Οι κύριοι λόγοι εργασίας μερικής απασχόλησης ήταν ότι δεν έβρισκαν εργασία πλήρης απασχόλησης (26%) και η φροντίδα παιδιών ή ενήλικων με ανάγκες (24%).

Το 36% των ανδρών ανέφερε ότι εργάζονταν part-time επειδή δεν έβρισκαν εργασία πλήρης απασχόλησης πολύ πιο συχνά από ότι οι γυναίκες (23%). Οι γυναίκες δήλωσαν πως εργάζονταν με μερική απασχόληση διότι φρόντιζαν παιδιά πολύ περισσότερο (29%) από ότι οι άντρες (6%).

ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Έχουμε εγγυηθεί τα δικαιώματα των Κυπρίων στο ΗΒ λέει ο εκπρόσωπος Υπουργείου Brexit

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: