Στην προσφυγική συμφωνία και τις διμερείς σχέσεις εστίασε η συνάντηση Μέρκελ-Ερντογάν

File Photo: Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερνοτγάν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. EPA, HAYOUNG JEON μέσω ΚΥΠΕ




Στις συνομιλίες που είχαν στη Νέα Υόρκη η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε το γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), με τίτλο «Η Μέρκελ συνομιλεί με τον Ερντογάν για εφαρμογή της προσφυγικής συμφωνίας».

Το σχετικό δημοσίευμα σημειώνει πως η Άγκελα Μέρκελ συνομίλησε με τον Τούρκο πρόεδρο αναφορικά με την περαιτέρω εφαρμογή της προσφυγικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας.

  • Στις διμερείς συνομιλίες -στο περιθώριο της συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα στη Νέα Υόρκη- συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στο Συριακό, καθώς και πολιτικές και οικονομικές πτυχές των γερμανοτουρκικών σχέσεων, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης εχθές βράδυ.

Σε άλλες συναντήσεις, η Μέρκελ συζήτησε με τον Ιρακινό Πρόεδρο Μπαράμ Σαλίχ για την ανοικοδόμηση του Ιράκ, τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους και για τις λοιπές εξελίξεις στην περιοχή.

  • Επίσης, η καγκελάριος Μέρκελ θα έχει σήμερα χωριστές συναντήσεις με τους προέδρους των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Ιράν Χασάν Ροχανί, σύμφωνα με Γερμανό αξιωματούχο. Οι συναντήσεις αυτές, που δεν είχαν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, προστίθενται στις επαφές του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με τους ηγέτες των δύο χωρών που είναι εχθρικές μεταξύ τους.

Οι Ευρωπαίοι καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να μειωθεί η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν αλλά δεν έχουν καταφέρει έως τώρα να διοργανώσουν μια κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ του Τραμπ και του Ροχανί, η οποία αν πραγματοποιηθεί θα είναι ιστορική.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΥΠΕ

Η πολιτική διαφήμιση στη Νέα Υόρκη που δυσφημίζει τον Ερντογάν και τον έκανε έξαλλο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: