Στην Νέα Υόρκη η συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Ερντογάν, στο περιθώριο του ΟΗΕ

File Photo: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «Κλείδωσε» στην Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Είναι βέβαιο ότι η ατζέντα των συνομιλιών θα περιλαμβάνει πολλά θέματα και στην κορυφή της , τουλάχιστον από την ελληνική πλευρά θα αναφερθούν οι συνεχείς τουρκικές προκλήσεις , η κυπριακή ΑΟΖ και η Αμμόχωστο. Άλλωστε οι οι κ.κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Αναστασιάδης συμφώνησαν νωρίτερα την κοινή γραμμή για την αντιμετώπιση των παράνομων τουρκικών ενεργειών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ, είχε δηλώσει ότι στόχος του είναι να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο «στο περιθώριο της διάσκεψης του ΟΗΕ» λέγοντας ότι:

«Αν έχει διάθεση ο κ. Ερντογάν για μία ουσιαστική επανεκκίνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα πρέπει να το αποδείξει έμπρακτα. Πρόθεσή μου είναι να συνομιλώ, γιατί μόνο τότε μπορείς να βρεις λύσεις αμοιβαία αποδεκτές. Προσερχόμαστε στη διαπραγμάτευση με τα επιχειρήματα που μας δίνει το διεθνές δίκαιο που είναι με το μέρος μας. Εχω θέσει το θέμα των ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ σε όλες τις διεθνείς συναντήσεις μου, είναι ευρωπαϊκό θέμα»

Απόλυτη στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: