File Photo: Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος (Κ) προσέρχεται στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), στο Υπουργείο Εξωτερικών, Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Νέα κατάθεση έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, για την υπόθεση Novartis στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, σήμερα Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, οι οποίοι ερευνούν την εν λόγω υπόθεση, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα θα καταθέσει ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας.

  • Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε ζητήσει συνάντηση με τον Ευάγγελο Ζαχαρή, προκειμένου να τον ενημερώσει για το περιεχόμενο των επτά μηνυτήριων αναφορών που έχει καταθέσει κατά των προστατευομένων μαρτύρων κλπ, για την υπόθεση της Novartis, οι οποίες βρίσκονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Μετά την προσκόμιση των σχετικών αντιγράφων των επτά μηνύσεων, όπως και άλλων εγγράφων στον Ευάγγελο Ζαχαρή, ο τελευταίος ζήτησε να καταθέσει και πάλι ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ανδρέας Λοβέρδος τόσο στις μηνυτήριες αναφορές, όσο και στη σημερινή κατάθεσή του κατονόμασε το πολιτικό πρόσωπο που είναι πίσω από το προσωνύμιο «Ρασπούτιν». Ειδικότερα, σήμερα αναφέρθηκε στο πρόσωπο του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και στον ρόλο που φέρεται να διαδραμάτισε στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Πιθανολογείται ότι η νέα μηνυτήρια αναφορά του Ανδρέα Λοβέρδου που κατέθεσε πριν από λίγες μέρες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα διαβιβαστεί στη Βουλή.

  • Επίσης, οι δύο αντεισαγγελείς θα διαβιβάζουν στην Βουλή όποια κατάθεση μάρτυρα -που θα γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα- κρίνουν αναγκαία, εφόσον αναφέρεται σε πολιτικό πρόσωπο.

Οι δύο αντεισαγγελείς συνεχίζουν το έργο τους για τα μη πολιτικά πρόσωπα. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζουν τις επόμενες κλητεύσεις μαρτύρων, με προτεραιότητα στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος θα καταθέσει ως μάρτυρας την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί και την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σκοπιμότητες και ισορροπίες εξυπηρετούν οι αποφάσεις της ΝΔ για τη Novartis λέει η Γεννηματά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: