Στην ασφάλεια μεταφέρθηκαν 12 μετανάστες από ακυβέρνητο σκάφος στα ανοικτά Λάρνακας

File Photo: Με ασφάλεια ελλιμενίστηκε σκάφος με δώδεκα άτυπους μετανάστες στη Λάρνακα, Κύπρος. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ




Με ασφάλεια μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Λάρνακας σκάφος που εντοπίστηκε σήμερα Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, να πλέει ακυβέρνητο στα ανοικτά της Κύπρου, μαζί με τους δώδεκα άτυπους μετανάστες που επέβαιναν σε αυτό.

Σύμφωνα με το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και διάσωσης, το μεσημέρι, μικρό σκάφος με δέκα άτομα βρισκόταν ακυβέρνητο και σε κίνδυνο, ενώ δύο ακόμα άτομα βρίσκονταν στο νερό, στη θαλάσσια περιοχή 57 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Λάρνακας.

  • Το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε αμέσως το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας στην περιοχή την Άκατο «ΟΝΗΣΙΛΛΟΣ» της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας με νοσηλευτή του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥΠΥ) και έθεσε σε ετοιμότητα ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας.

Εμπορικό πλοίο, το οποίο εκτράπηκε της πορείας του από το ΚΣΕΔ με σκοπό να συμμετέχει στην επιχείρηση διάσωσης περισυνέλεξε τα δώδεκα άτομα που βρίσκονταν σε κίνδυνο, έντεκα άντρες και μία γυναίκα και ακολούθως τα παρέδωσε στο σκάφος της Λιμενικής Αρχής που έφτασε στο σημείο.

  • Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον Λιμένα Λάρνακας στις 19:15 για περαιτέρω διαχείριση του περιστατικού από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους.

Όλες οι αρχές βρίσκονται εν αναμονή, προκειμένου να παραλάβουν τους ανθρώπους και να φροντίσουν για την ασφαλή μεταφορά τους στο Κέντρο Φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμυθιά.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ

Ο τουρκικός “Μεγάλος Αδερφός” στα κατεχόμενα: Εκατοντάδες κάμερες ασφαλείας μέσα στο 2020

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: