Στα Παιδικά Χωριά SOS εγκαταλειμμένο βρέφος στη Ν. Ιωνία: Θλιβερό φαινόμενο άλλων εποχών

File Photo: Για μια ακόμη χρονιά, το 2018 οι γεννήσεις ήταν λιγότερες από τους θανάτους στην Ελλάδα. Photo via Unsplash.com, @lumapimentel
Ένα βρέφος βρέθηκε εγκαταλειμμένο μέσα σε καρότσι σούπερ μάρκετ στην είσοδο πολυκατοικίας στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, σήμερα πρωί Τετάρτης, 11 Σεπτεμβρίου. Το μωρό εντόπισε ένας φοιτητής, ο οποίος επικοινώνησε με το Χαμόγελο του Παιδιού και την αστυνομία. Το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είναι καλά στην υγεία του.

Ως φορέας παιδικής προστασίας, τα Παιδικά Χωριά SOS, εξέφρασαν τη λύπη και τον βαθύ προβληματισμό τους για αυτό το ακραίο φαινόμενο και συγχρόνως τη διαθεσιμότητα να αναλάβουν τη φροντίδα και φιλοξενία του βρέφους στον Ξενώνα Βρεφών SOS που λειτουργούν στο αναρρωτήριο Πεντέλης.

  • «Έχουμε πολύ μεγάλη ευθύνη απέναντι σε αυτή την κοινωνική ανάγκη, και πραγματικά μας λυπεί που διαπιστώνουμε ότι συνεχίζουν να εμφανίζονται περιστατικά εγκατάλειψης βρεφών, και μάλιστα με τρόπο που παραπέμπει σε παλαιότερες δεκαετίες. Τα Παιδικά Χωριά SOS, μέσα από τα προγράμματα που λειτουργούμε, μπορούμε να ανταποκριθούμε ακόμη και σε αυτές τις ακραίες καταστάσεις, οι οποίες ευχόμαστε να εκλείψουν», ανέφερε ο Γ. Πρωτόπαπας, γενικός διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS.

«Ο Ξενώνας Βρεφών SOS υποδέχεται βρέφη από όλα τα δημόσια μαιευτήρια και νοσοκομεία της χώρας, με στόχο η παραμονή τους στον ειδικά διαμορφωμένο και φιλόξενο χώρο στο αναρρωτήριο Πεντέλης, να καταφέρει να επουλώσει το τραύμα της εγκατάλειψης ή παραμέλησης, υποστηρίζοντας παράλληλα την αναδοχή αυτών των βρεφών σε συνεργασία με τους δημόσιους φορείς», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Alpha TV

Η Ελλάδα που επιμένει: Η Κέλλυ και ο Νίκος, δυο αδέλφια οι μοναδικοί μαθητές στην ακριτική Γαύδο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal