Στα κατεχόμενα το Σάββατο ο Τσαβούσογλου: Τη Δευτέρα οι επαφές με Ακιντζί, Τατάρ, Οζερσάι

File Photo: Επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα. Photo via Twitter, @MustafaAkinci_1




Επίσκεψη στην κατεχόμενη Κύπρο θα πραγματοποιήσει αύριο Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος θα έχει επαφές με την τουρκοκυπριακή παράνομη ψευδο-“ηγεσία”.

  • Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Τσαβούσογλου θα έχει συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, τον παράνομο ψευδο-«πρωθυπουργό», Ερσίν Τατάρ και τους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο το ακριβές πρόγραμμα επαφών του δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Σημειώνεται ότι έχει ανακοινωθεί ότι αύριο στις 10:00 το πρωί ο κ. Ακιντζί θα ενημερώσει τους αρχηγούς των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων για τις εξελίξεις όσον αφορά τις επαφές με την Τζέιν Χολ Λουτ.

  • Παρ’ όλα αυτά, οι επαφές του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου, εξ ου, πιθανώς και η αρχική αναφορά Τατάρ ότι ο κ. Τσαβούσογλου αναμενόταν στα κατεχόμενα στις 9 του μηνός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του παράνομου ψευδο-«γραφείου τύπου και πληροφοριών», ο κ. Τσαβούσογλου στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας θα συναντηθεί με τον Τ/κ κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, στις 10:35 θα παρακαθίσει σε σύσκεψη στρογγυλής τραπέζης στο «προεδρικό» όπου θα πάρουν μέρος οι αρχηγοί των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων.

  • Στη 1:00 το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε γεύμα προς τιμή του από τον παράνομο ψευδο-«υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι και στις 14:30 θα συναντηθεί με τον παράνομο ψευδο-«πρωθυπουργό», Ερσίν Τατάρ. Θα αναχωρήσει από τα κατεχόμενα την ίδια ημέρα στις 18:15.

Δεν δίδονται πληροφορίες για το πρόγραμμα του κ. Τσαβούσογλου κατά το Σαββατοκύριακο στα κατεχόμενα.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ

Ανεπίσημη δεξίωση της Λουτ σε Αναστασιάδη-Ακιντζί: Ολοκληρώθηκαν οι επαφές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: