Στα χνάρια της Νταϊάνα ο πρίγκιπας Χάρι: Σε ναρκοπέδιο που εκείνη καθάρισε στην Αγκόλα

Συνδυασμός φωτογραφιών απεικονίζουν τον Δούκα του Σάσσεξ (Α) να περπατά σε ναρκοπέδιο επιβλέποντας τον καθαρισμό του στην πόλη Ντιρίκο, Αγκόλα, Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019, και την μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα κατά την επίσκεψή της σε ναρκοπέδιο σε υψίπεδο κοντά στην πόλη Χουάμπο, Αγκόλα, τον Ιανουάριο 1997. EPA, DOMINIC LIPINSKI, ANTONIO COTRIM




Με «αίσθημα συγκίνησης» τίμησε ο πρίγκιπας Χάρι το έργο της μητέρας του Νταϊάνα στην Αγκόλα, σήμερα Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, καθώς περπάτησε στον δρόμο που κατασκευάστηκε σε ένα πρώην ναρκοπέδιο, το οποίο και η ίδια η πριγκίπισσα της Ουαλίας είχε επισκεφθεί πριν από τον θάνατό της το 1997.

«Η μητέρα μου περπάτησε σε αυτό το ναρκοπέδιο» που είναι πλέον ένας «πολυσύχναστος δρόμος» στο Χουάμπο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αγκόλα, δήλωσε ο δούκας του Σάσεξ, την πέμπτη ημέρα της επίσημης περιοδείας του στη νότια Αφρική.

  • «Νιώθω συγκίνηση που περπατώ στα βήματα της μητέρας μου» σε αυτόν τον δρόμο, ο οποίος έχει ονομαστεί “Πριγκίπισσα Νταϊάνα”, πρόσθεσε ο πρίγκιπας.

«Εξακολουθούν και υπάρχουν περισσότερα από 1.000 ναρκοπέδια» στην Αγκόλα και «αναρωτιέμαι, εάν εκείνη βρισκόταν στη ζωή, εάν θα μας απασχολούσε ακόμη αυτό. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι εκείνη θα το είχε τελειώσει» υπογράμμισε.

Λίγους μήνες μετά την επίσκεψή της στην Αγκόλα, η πριγκίπισσα Νταϊάνα σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι. Τότε, ο Χάρι ήταν 12 ετών.

  • «Ας αφήσουμε αυτά τα όπλα στα βιβλία της ιστορίας, μια και καλή» προέτρεψε σήμερα ο 35χρονος Χάρι.

Η μητέρα του είχε αφιερωθεί ψυχή τε και σώματι στις προσπάθειες για την απαγόρευση των ναρκών κατά προσωπικού. Η φωτογραφία της, ενώ φορούσε ένα γιλέκο προστασίας και ειδικό κράνος, ενώ περπατούσε στο ναρκοπέδιο του Χουάμπο, είναι εμβληματική του σκοπού που υπερασπιζόταν.

Μετά τη Νότια Αφρική, τη Μποτσουάνα και την Αγκόλα, ο δούκας του Σάσεξ αναμένεται να επισκεφθεί το Μαλάουι προτού πάει στο Γιοχάνεσμπουργκ, όπου θα βρίσκεται η σύζυγός του Μέγκαν με τον 4χρονο γιο τους Άρτσι. Η επίσημη περιοδεία τους θα τελειώσει στις 2 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Τζένιφερ Λόπεζ και Σακίρα θα εμφανιστούν στο ημίχρονο του Super Bowl 2020

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: