“Στα χέρια” πιάστηκαν στη Γ.Σ. των μετόχων της Creta Farms: Αρνείται το συμβάν ο Κ. Δομαζάκης

File Photo: Στιγμιότυπο από παλαιότερη παρουσία της Creta Farms στην έκθεση HORECA. Photo via Facebook, @CretaFarms.gr




Η επέμβαση της Αστυνομίας απαιτήθηκε στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Creta Farms, σήμερα Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, καθώς όχι μόνο δεν βρέθηκε λύση στο χρονίζον πρόβλημα της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, η οποία αντιμετωπίζει λόγω χρεών το φάσμα της κατάρρευσης, αλλά ξέσπασε βίαιος καβγάς μεταξύ των δυο αδερφών.

  • Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, εις εκ των μετόχων, ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, κινήθηκε απειλητικά και άσκησε βία στον έτερο μέτοχο και αδελφό του, Μάνο Δομαζάκι, ο οποίος και διατελεί πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Και όλα αυτά ενώ οι τράπεζες αναμένουν τις αυριανές δεσμευτικές προσφορές για την είσοδο του στρατηγικού επενδυτή.

Ως εκ τούτου, η πραγματοποίηση τακτικής Γενικής Συνέλευσης κατέστη ανέφικτη, ενώ ορίστηκε νέα ημερομηνία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου 2019 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Γ.Σ. της εταιρείας Creta Farm A.E. την 26η Σεπτεμβρίου 2019, σε συνέχεια της διακοπείσας για την ως άνω ημέρα συνεδρίασης της 23ης Σεπτεμβρίου 2019, στην έδρα της εταιρείας στο 15ο χιλιόμετρο Ε.Ο. Ρεθύμνου – Ηρακλείου, περιοχή Πρίνου, θέση Λατζιμάς, Δήμου Ρεθύμνης, Π.Ε. Ρεθύμνης, έλαβε τον λόγο ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Εμμανουήλ Δομαζάκις, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα αναγνώσει επιστολή του προέδρου της Γ.Σ. κ. Πλάτωνος Νιάδη, ο οποίος είχε ανυπέρβλητο προσωρινό κώλυμα να παραστεί στη γενική συνέλευση.

  • Τότε επιχείρησαν να καταλάβουν πραξικοπηματικά το προεδρείο ο μέτοχος κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκης με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, χειροδικώντας κατά του Προέδρου του ΔΣ, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν εντάσεις που καθιστούσαν αδύνατη τη συνέχιση της Γ.Σ., η συνεδρίαση της οποίας διεκόπη και εξ αυτού του λόγου με απόφαση του Προέδρου της ΓΣ και του προέδρου του Δ.Σ. για τις 3 Οκτωβρίου 2019 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00 στον ίδιο ως άνω χώρο.

H απάντηση του Κωνσταντίνου Δομαζάκη

Τη δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν στη Γενική Συνέλευση της Creta Farms δίνει ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης. Ο βασικός μέτοχος και πρώην CEO της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, με ανακοίνωση που εξέδωσε, κάνει λόγο για κρεσέντο ψεύτικων ανακοινώσεων, αλλά και διαρροών από τη διοίκηση της Creta Farms, τονίζοντας πως υπήρξε καταχρηστική προσπάθεια διακοπής από τον κ. Εμμανουήλ Δομαζάκι και υποστηρίζει ότι η Συνέλευση ολοκληρώθηκε κανονικά και εξελέγη με βάση τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία νέο ΔΣ της Creta farms.

  • Υπογραμμίζει δε ότι δεν υπήρξε ποτέ προπηλακισμός του προέδρου της Γ.Σ, ο οποίος δεν παρέστη ποτέ στη γενική συνέλευση ενώ υποστηρίζει ότι ο κ. Μάνος Δομαζάκις, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Creta Farms προπηλάκισε τον έγκριτο καθηγητή Εμπορικού Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Νικόλαο Τέλλη, και μάλιστα γι’ αυτό υπάρχει και αποδεικτικό υλικό.

Αναλυτικά ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης αναφέρει:

«Παρακολουθώ άναυδος το κρεσέντο ψεύτικων ανακοινώσεων αλλά και διαρροών της συμμορίας του Εμμ. Δομαζάκι για τα τεκταινόμενα στην σημερινή Γενική Συνέλευση της Creta Farms. Είναι πράγματι αξιοθαύμαστο το γεγονός πως σε τόσες λίγες ανακοινώσεις και διαρροές μπορούν να ειπωθούν τόσο πολλά ψέματα.

Ψέμα πρώτο: Διεκόπη η Γενική Συνέλευση. Η αλήθεια είναι πως υπήρξε καταχρηστική προσπάθεια διακοπής από τον κ. Εμμανουήλ Δομαζάκι αλλά η Συνέλευση ολοκληρώθηκε κανονικά και εξελέγη με βάση τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία νέο ΔΣ της Creta Farms.

Ψέμα δεύτερο: Με απόφασή του ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης διέκοψε εκ νέου για την 3η Οκτωβρίου. Η αλήθεια είναι ότι δεν εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να διακόψει μια Γενική Συνέλευση στην οποία δεν ήταν παρών. Αλλά και να ήταν παρών δεν θα μπορούσε να μεταθέσει εκ νέου την Γ.Σ αν δεν υπήρχε σύμφωνη γνώμη των παρισταμένων. Επιπλέον πρέπει ο κ. Εμμανουήλ Δομαζάκις να αποφασίσει τι είναι αληθές. Αυτό που λέει στις ανακοινώσεις του ή εκείνο που διέρρευσε με email σε δημοσιογράφους η εταιρία την οποία πληρώνει με 16.500 ευρώ το μήνα (από τα χρήματα που δεν έχει η Creta Farms) ότι εγώ προπηλάκισα τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης; Προπηλακίζεται άραγε ο απόντας;

Ψέμα τρίτο: Προπηλάκισα τον Εμμανουήλ Δομαζάκι. Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Δομαζάκις προπηλάκισε τον έγκριτο καθηγητή Εμπορικού Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Νικόλαο Τέλλη. Για αυτό υπάρχει και αποδεικτικό υλικό. Μάλιστα ο κ. Εμμανουήλ Δομαζάκις φοβούμενος την υποβολή μηνύσεως και τη διαδικασία αυτοφώρου έσπευσε να εξαφανιστεί σκαρφαλώνοντας την καρότσα φορτηγού αυτοκινήτου μεταφοράς χοίρων. Και για αυτό υπάρχει αποδεικτικό υλικό. Αυτά για αρχή. Περισσότερες λεπτομέρειες το συντομότερο».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Μέτρα για τους κακοπληρωτές της ΔΕΗ εξετάζει ο Χατζηδάκης: Το κόστος της αδιαφορίας Τσίπρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: