Σπάει τη βασιλική παράδοση: πρώτη μέρα στο σχολείο για την 4χρονη πριγκίπισσα Σάρλοτ [video]

File photo: Η πριγκίπισσα Σάρλοτ, με τους γονείς της. photo via Facebook




Η πριγκίπισσα Σάρλοτ, η 4χρονη κόρη του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ, άρχισε σήμερα το σχολείο και στο εξής θα πηγαίνει μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό της, πρίγκιπα Τζορτζ, στο Thoma’s Battersea στο νοτιοδυτικό Λονδίνο.

Η Σάρλοτ, δισέγγονη της βασίλισσας Ελισάβετ, είναι τέταρτη στη σειρά διαδοχής στο βρετανικό θρόνο. Ο Τζορτζ, 6 ετών, που είναι τρίτος στη σειρά διαδοχής, πηγαίνει στο σχολείο από το 2017.

Με την απόφασή τους ο Τζορτζ να γίνει μαθητής από τόσο μικρή ηλικία, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ έσπασαν τη βασιλική παράδοση που ήθελε τα μέλη της βασιλικής οικογένειας να αρχίζουν το σχολείο αρκετά μεγαλύτερα και ανάλογα με το φύλο τους, να φοιτούν σε σχολεία του ίδιου μόνο φύλου. Το ίδιο κάνουν και με την 4χρονη Σάρλοτ.

Εξάλλου ο Τζορτζ είχε πάει σε τοπικό βρεφονηπιακό σταθμό, στο Νόρφολκ, όπου τότε κατοικούσαν οι Κέμπριτζ, κάτι το οποίο ήταν επίσης αρκετά ασυνήθιστο για τον οίκο των Ουίνδσορ.

Σήμερα, για την πρώτη ημέρα της Σάρλοτ στο σχολείο, οι γονείς συνοδεύουν τα παιδιά τους στο Thoma’s Battersea.

Το τρίτο παιδί του δούκα και της δούκισσας του Κέμπριτζ, ο πρίγκιπας Λούι, γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια τον Απρίλιο.

Στο Thoma’s Battersea φοιτούν 560 αγόρια και κορίτσια, ηλικίας από 4 έως 13 ετών. Τα ετήσια δίδακτρα για τα παιδιά των τεσσάρων ετών κυμαίνονται στις 19.000 στερλίνες (21.200 ευρώ /24.000 δολάρια).

Πριν από δύο χρόνια, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα επανεξέταζε τους κανονισμούς ασφαλείας του σχολείου, μετά τη σύλληψη 40χρονης γυναίκας ως ύποπτης για απόπειρα εισβολής στο σχολείο, λίγο αφότου ο Τζορτζ είχε αρχίσει να πηγαίνει στο Thoma’s Battersea.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ενα εκατομμύριο δολάρια από την Disney για τους πληγέντες από τον Ντόριαν στις Μπαχάμες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: