Σολομώντεια λύση Μητσοτάκη: Στέλνει σε προανακριτική Παπαγγελόπουλο και όχι Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου, υπό το βλέμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (Α), αμέσως μετά την τελετής παράδοσης παραλαβής στο Μέγαρο Μάξιμου. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Στην σολομώντεια λύση της παραπομπής μόνο του πρώην υπουργού αναπληρωτή Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis προσανατολίζεται τελικά, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου.

Μόλις πριν δύο ημέρες το HJ σημείωνε το μεγάλο δίλημμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον τίτλο «Παραπέμπεις έναν πρώην πρωθυπουργό στο ειδικό δικαστήριο; Το ερώτημα που βασανίζει τον Μητσοτάκη».

Στο κείμενο καταγράφονταν οι διαφορετικές εισηγήσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός και το γεγονός ότι σκεπτόταν πολύ σοβαρά αν θα έπρεπε να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τον Αλέξη Τσίπρα.

Από την άλλη πλευρά τόσο η πίεση του Αντώνη Σαμαρά που ζητάει δικαίωση για την εμπλοκή του ονόματός του και μάλιστα με τόσο χοντροκομμένο τρόπο (σ.σ. τροχήλατες βαλίτσες γεμάτες ευρώ μέσα στο Μαξίμου) αλλά και άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής, δεν θα επέτρεπαν να υιοθετηθεί η πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη για αναπομπή του θέματος στην τακτική Δικαιοσύνη και μη ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργού.

Έτσι, φαίνεται ότι επελέγη η σολομώντεια λύση της σύστασης προανακριτικής για τον κ. Παπαγγελόπουλο, όπου βέβαια μέσα από τη διαδικασία αυτή θα ακουστούν και όσα θέλει η κυβερνητική πλειοψηφία για τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση της ΝΔ θα βασίζεται στην κατάθεση του εν ενεργεία αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή κατά του «Ρασπούτιν» που όπως έχει κατατεθεί από άλλους είναι ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Πέτσας: Αύριο οι αποφάσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είπε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο Τετάρτη, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση σέβεται το Σύνταγμα και τη διάκριση των εξουσιών.

«Αύριο θα λάβουν γνώση στην Ολομέλεια τα κόμματα. Θα έχουμε τοποθέτηση από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία με ανακοίνωση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σταύρου Καλαφάτη, για τη στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Οι δηλώσεις Λοβέρδου – Μπακογιάννη

Τη πρόταση του διαχωρισμού της υπόθεσης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο προτείνει και ο Ανδρέας Λοβέρδος ενώ αντίθετα η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε να σταλεί η υπόθεση πίσω στην τακτική δικαιοσύνη.

«Θεωρώ ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν έχει ασυλία», είπε η κυρία Μπακογιάννη στον ΣΚΑΪ. «Από την ώρα που δεν έχει ασυλία, τον κ. Παπαγγελόπουλο πρέπει να τον κρίνει η τακτική Δικαιοσύνη και να γίνει έρευνα σε βάθος για τον ρόλο του σε αυτή την υπόθεση».

Παραπέμπεις έναν πρώην πρωθυπουργό στο ειδικό δικαστήριο; Το ερώτημα που βασανίζει τον Μητσοτάκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: