Σκρέκας με επιτετραμμένο πρεσβείας Αυστραλίας για την προστασία φέτας και προϊόντων ΠΓΕ

File Photo: O υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, Κώστας Σκρέκας μιλάει στη συνέντευξη τύπου στο υπουργείο, Αθήνα. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Το ζήτημα της προστασίας της ελληνικής φέτας και των λοιπών ελληνικών προϊόντων Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) στην αγορά της Αυστραλίας, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκρέκα, με τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Αυστραλίας στην Αθήνα, Τζον Φίλιπ.

  • «Για εμάς είναι επιτακτική η προστασία της φέτας, αλλά των υπόλοιπων ελληνικών προϊόντων Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ – Αυστραλίας», δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός, ενώ αναφέρθηκε στην εξαιρετική ποιότητα του συνόλου των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και υπογράμμισε τη σημασία της ολοκληρωμένης ενημέρωσης των Αυστραλών καταναλωτών.

Ο υφυπουργός συνομίλησε, επίσης, με τον κ. Φίλιπ για την ανάγκη προώθησης του διμερούς εμπορίου αγροτικών προϊόντων Ελλάδας – Αυστραλίας, και με τους δυο να συμφωνούν ότι οι διαπραγματεύσεις για τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου ΕΕ – Αυστραλίας είναι εξαιρετικά σημαντικές, καθώς μέσω της Συμφωνίας θα υπάρξει και ενίσχυση των διμερών εμπορικών συναλλαγών.

  • Ισχυρό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και από τις δυο πλευρές για συνεργασία σε τομείς όπως η διαχείριση των υδάτινων πόρων σε ξηροθερμικές περιοχές με προβλήματα εξάντλησης και υποβάθμισης των υδατικών πόρων, καθώς και στις δύο χώρες υπάρχουν περιοχές που αντιμετωπίζουν ανάλογα ζητήματα.

Τέλος, στον Αυστραλό επιτετραμμένο γνωστοποιήθηκαν οι προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά την κυβέρνησης για στήριξη των παραγωγών μέσω της βελτίωσης των υποδομών και της μείωσης του κόστους παραγωγής με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Die Welt: Η Ελλάδα αναδύεται όπως ο φοίνικας από τη στάχτη, η κρυφή αδυναμία των επενδυτών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: