Σε …στρατοδικείο(!) στέλνει το καθεστώς του Ακιντζί δύο Ελληνοκύπριες: Πήγαν σπίτι τους…

Ο Αγ. Μάμμας στην κατεχόμενη Μόρφου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ.




Στη παράνομη «σύλληψη» δύο Ελληνοκυπρίων, μιας μητέρας και της κόρης της, προχώρησαν την Κυριακή οι κατοχικές αρχές στην κατεχόμενη Μόρφου, τις οποίες αναμένεται να οδηγήσουν τη Δευτέρα ενώπιον παράνομου ψευτο-«στρατοδικείου».

Στην ουσία πρόκειται για απαγωγή.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Επικεφαλής της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα Χακί Ονέν, η γυναίκα εισήλθε στον κήπο του σπιτιού που διέμενε πριν από την τουρκική εισβολή του 1974 και στο οποίο διαμένει σήμερα στέλεχος του κατοχικού στρατού.

Μητέρα και κόρη «συνελήφθησαν» με την αιτιολογία ότι έβγαζαν φωτογραφίες σε στρατιωτική ζώνη και θα οδηγηθούν τη Δευτέρα ενώπιον του παράνομου ψευτο-«στρατοδικείου».

Σύμφωνα με τον κ. Ονέν, ο σύζυγος της συλληφθείσας ζήτησε να τις επισκεφτεί, αίτημα στο οποίο δεν υπήρξε κάποια ένσταση από την πλευρά των κατοχικών αρχών, χωρίς ωστόσο να έχει ο κ. Ονέν πληροφόρηση αν τελικά αυτό συνέβη.

Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε και η παράνομη «αστυνομία» του ψευδοκράτους, λέγοντας πως προχώρησε την Κυριακή στις 10.00 π.μ. στη σύλληψη μιας 52χρονης και μιας 20χρονης, στην Μόρφου, λόγω λήψης φωτογραφιών και βίντεο σε στρατιωτική περιοχή.

Οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν ενημερωθεί για το συμβάν.

Πληροφορίες από: ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Χριστοδουλίδης: Η Άγκυρα επιχειρεί να διαβρώσει την εσωτερική ενότητα της Κύπρου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: