Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Ταγίπ Ερντογάν: Ποιοι συμμετείχαν

FILE PHOTO Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανταλλάσει χειραψία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση άρχισε περίπου στις 16:45 ώρα Ελλάδας.

Οι δυο άντρες αντάλλαξαν χειραψία και οι πήραν τη θέση τους για τις τυπικές φωτογραφίες.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε στον Ταγίπ Ερντογάν ότι χαίρεται που τον συναντά με την νέα ιδιότητα του πρωθυπουργού, καθώς είχαν συναντηθεί ξανά το 2017.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο Τούρκος πρόεδρος προσήλθε στη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε στο λογαριασμό της στο τουίτερ ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Νέα Υόρκη, δημοσιεύοντας και σχετική φωτογραφία.

Η τουρκική προεδρία γράφει ότι “ο Πρόεδρος Ερντογάν συνεχίζοντας τις επαφές του στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της 74ης Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη”.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν επίσης ότι στη συνάντηση Ερντογάν με Μητσοτάκη συμμετείχαν από πλευράς Τουρκίας και ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ και η Υπουργός Εμπορίου Ρουχσάρ Πεκτσάν.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, hellas journal

Στον ΟΗΕ η συνάντηση του Ερντογάν με τον Μητσοτάκη: Επαφές για προσέλκυση επενδύσεων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: