Σε δημοπρασία βγαίνουν αγαπημένα προσωπικά αντικείμενα του κοσμοπολίτη Αντονι Μπουρντέν

File photo: Ο Αντονι Μπουρντέν. Photo via Twitter




Για χρόνια πριν τον θάνατό του, ο Αντονι Μπουρντέν έφερνε τον κόσμο ολόκληρο και τους πολιτισμούς του μέσα στα σπίτια εκατομμυρίων τηλεθεατών. Τώρα, όσοι τον θαύμαζαν – κι είναι πολλοί αυτοί – έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν κάποια από τα προσωπικά του αντικείμενα: περισσότερα από 200 κομμάτια από τα προσωπικά υπάρχοντα του Μπουρντέν βγαίνουν σε δημοπρασία τον ερχόμενο μήνα.

Στα αντικείμενα αυτά περιλαμβάνονται πίνακες ζωγραφικής, ρούχα ακόμη κι ένα χειροποίητο μαχαίρι σεφ Bob Kramer ειδικά φτιαγμένο για τον Μπουρντέν, αξίας άνω των 6.000 δολαρίων. Το σύνολο των αντικειμένων αξιολογείται άνω των 400.000 δολαρίων, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας που θα κάνει τη δημοπρασία  για λογαριασμό της οικογένειας του εκλιπόντος.

Η δημοπρασία θα γίνει online από τις 9 έως τις 30 Οκτωβρίου, με τρία κέντρα έκθεσης των αντικειμένων σε Νέα Υόρκη, Σαβάνα και Νιου Μπρονφιλς του Τέξας.

Οι τιμές των αντικειμένων ξεκινούν από μερικές εκατοντάδες δολάρια και φτάνουν στις πολλές χιλιάδες, ενώ το 60% των εσόδων θα δοθεί στην οικογένεια – την εν διαστάσει σύζυγό του Οτάβια Μπουζια και την κόρη του Αριάν.

Το 40% θα δοθεί για τις υποτροφίες Αντονι Μπουρντέν που δίνει το Γαστρονομικό Ινστιτούτο Αμερικής, υποτροφίες που δίνονται σε σπουδαστές για να ταξιδεύουν στο εξωτερικό ή παρακολουθούν προγράμματα για διεθνείς κουζίνες και πολιτισμούς.

Ο Μπουρντέν, παρουσιαστής thw εκπομπής του CNN, “Parts Unknown,”  αυτοκτόνησε το 2018, στη διάρκεια γυρισμάτων στην Γαλλία.

Πασίγνωστος για τις γνώσεις του στις διεθνείς κουζίνες και τους πολιτισμούς, εντυπωσιακός στις τηλεοπτικές του παρουσιάσεις αλλά και συγκλονιστικός στην συγγραφή μοναδικών βιβλίων, ο Μπουρντέν με την αυτοκτονία του προκάλεσε σοκ σε πολύ κόσμο
Known for his showcasing of global cuisines through shows like “Parts Unknown” and “No Reservations,” along with his writing ability in books like “Kitchen Confidential,” Bourdain’s death shook many.
His respectful uplifting of cultures across the globe made him a respected figure both within food media and outside it.

Με πληροφορίες από CNN

“Ευχαριστώ κ.Πρόεδρε”: Ο Τραμπ ευχαριστεί τον εαυτό του για την ενεργειακή αυτάρκεια των ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: