Σε διαφορετικούς δρόμους Μητσοτάκης-Σαμαράς: Η εξεταστική διχάζει τη Νέα Δημοκρατία

File Photo: Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΓΚΟΥΤΖΑΝΗ

«Εγώ δεν στέλνω τους πολιτικούς μου αντιπάλους στα δικαστήρια», είναι η απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα για το τι θα πράξει όσον αφορά την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την “σκευωρία” στην υπόθεση Novartis μετά την διαβίβαση του φακέλου στην Βουλή την Δευτέρα.

  • Την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής επιδιώκει ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος και κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου την περασμένη εβδομάδα, κατονομάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα και τον “Ρασπούτιν”, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ότι παρενέβαιναν και χειραγωγούσαν την Δικαιοσύνη, προκειμένου να παραπέμψει τα πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση της Novartis.

Με την διαρροή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει τέλος στην σχετική φιλολογία που έχει αναπτυχθεί και επιβεβαιώνει ότι πρόθεσή του είναι να κινηθεί σε ήπιους πολιτικούς τόνους και κυρίως δίχως ρεβανσισμούς έναντι του πολιτικού του αντιπάλου.

  • Παράλληλα, υπογραμμίζει και τη διαφορά του από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος –όπως αναφέρουν πηγές της ΝΔ– «δεν δίστασε δέκα πολιτικά πρόσωπα εκ των οποίων τρεις πρώην πρωθυπουργοί για να εξυπηρετήσει κομματικές σκοπιμότητες».

Είναι βέβαιο ότι η στάση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα αρέσει στον Αντώνη Σαμαρά. Ένα ερώτημα από εδώ και στο εξής είναι εάν ο πρώην πρωθυπουργός θα επιδιώξει την συγκέντρωση των 30 υπογραφών από βουλευτές, προκειμένου να υποβληθεί η πρόταση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. 

Η τριχοτόμηση του ΚΙΝΑΛ: Άλλοι με τη Φώφη, άλλοι με τον Αλέξη και άλλοι με τον Κυριάκο…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: