Η υπόθεση Novartis ξαναγυρίζει στη Βουλή: Ο Σαμαράς είπε τα ονόματα Τσίπρα και «Ρασπούτιν» [video]

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φθάνει στον Άρειο Πάγο προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση της Novartis. ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαίτας




Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσήλθε και κατέθεσε για σχεδόν μια ώρα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Novertis, το μεσημέρι της Τρίτης.

Όπως μάλιστα είπε, αμέσως μετά την κατάθεσή του κατονόμασε το όνομα του υπουργού που βρίσκεται πίσω από το ψευδώνυμο Ρασπούτιν αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την «άθλια σκευωρία σε βάρος του».

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει σε προγενέστερο χρόνο δηλώσει ότι πίσω από την απόπειρα να σπιλωθούν οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της σκευωρίας της Novartis κρύβεται ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός αλλά και ότι ο περίφημος Ρασπούτιν, ο άνθρωπος που συντόνιζε δηλαδή τις δικαστικές ενέργειες είναι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Είναι προφανές ότι με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών ο Άρειος Πάγος οφείλει να σταματήσει κάθε άλλη ενέργεια και να αποστείλει το σχετικό φάκελο στη Βουλή για να αποφανθεί τι πρέπει να γίνει.

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει καταθέσει μπαράζ μηνύσεων κατά των λεγόμενων προστατευόμενων μαρτύρων, των εισαγγελικών λειτουργών, που χειρίστηκαν τις έρευνες και πολιτικών προσώπων- μεταξύ αυτών και εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα- που κατά τις καταγγελίες του, κίνησαν τα νήματα στο παρασκήνιο.

Ο πρώην πρωθυπουργός κατέθεσε υπόμνημα 32 σελίδων με τους ισχυρισμούς του στους εισαγγελείς. Στο υπόμνημά του ο κ. Σαμαράς φέρεται να επικαλείται νέα στοιχεία που ενισχύουν τους ισχυρισμούς του περί “σκευωρίας” σε βάρος του από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, ανέφερε:

«Ό,τι είχα να πω για αυτή την άθλια σκευωρία το έχω πει από την πρώτη στιγμή. Όλα θα έρθουν στο φως”»

Δημοσιογράφος: Κατονομάσατε τον Ρασπούτιν;

Αντ. Σαμαράς: Το έχω κάνει προ πολλού και προφανώς το έκανα και σήμερα…

Δημοσιογράφος: Κατονομάσατε τον κ. Τσίπρα;

Αντ. Σαμαράς: Φυσικά.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: