Σάλος με δημοσίευμα του Politico για ισραηλινούς “κοριούς” στον Τραμπ: Διαψεύδει ο Νετανιάχου

File Photo: Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (Κ) υπογράφει το διάταγμα με το οποίο αναγνωρίζει τα Υψίπεδα του Γκολάν ως ισραηλινό έδαφος παρουσία του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, Λευκός Οίκος, Ουάσιγκτον, ΗΠΑ. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Συσκευές παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων κοντά στον Λευκό Οίκο και άλλες περιοχές της Ουάσινγκτον τα τελευταία δύο χρόνια έχει “φυτέψει” το Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico, το οποίο προκάλεσε σάλο.

Επικαλούμενο τρεις πρώην Αμερικανούς αξιωματούχους, το Politico αναφέρει ότι οι κοριοί ουσιαστικά συλλέγουν πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου και του περιεχομένου των τηλεφωνικών κλήσεων. Σύμφωνα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, στόχος των Ισραηλινών πρακτόρων ήταν ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ και οι συνεργάτες του, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

  • Πάντως, το γραφείο του Ισραηλινού προέδρου, Μπενιαμίν Νετανιάχου, απέρριψε κατηγορηματικά τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα, λέγοντας ότι πρόκειται για «κακόβουλο ψέμα» και ότι το Ισραήλ έχει μακροχρόνια δέσμευση «να μην συμμετέχει σε καμία επιχείρηση πληροφοριών στις ΗΠΑ».

Σύμφωνα με το Politico, ένας από τους τρεις αξιωματούχους δήλωσε ότι η κυβέρνηση Τραμπ, που την περιγράφει και ως την πλέον φιλική προς το Ισραήλ κυβέρνηση στην ιστορία, δεν επέπληξε τη σύμμαχό της.

  • «Η αντίδραση… ήταν πολύ διαφορετική απ’ ότι θα ήταν στην τελευταία διοίκηση του Ομπάμα», είπε πρώην ανώτερος αξιωματούχος. «Με την παρούσα διοίκηση, υπάρχει διαφορετικός τρόπος υπολογισμού για τον χειρισμό τέτοιων θεμάτων», πρόσθεσε.

Στη διάψευση του δημοσιεύματος προχώρησε και ο εκπρόσωπος της πρεσβείας του Ισραήλ στην Ουάσινγκτον, κάνοντας λόγο για ανοησίες. «Το Ισραήλ δεν διεξάγει επιχειρήσεις κατασκοπείας στις ΗΠΑ, τελεία», ανέφερε.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από τις ΗΠΑ.

Πηγή: Politico

Καταδικάζει την εξαγγελία του Νετανιάχου ο Γ.Γ. του ΟΗΕ: Αλλά για την Κύπρο σιωπά…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: