Σάλος από κολεξιόν μόδας εμπνευσμένης από τις ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία των ΗΠΑ

Ανάρτηση της φίρμας στο Instagram με ένα από τα φούτερ της συλλογής. Photo via Twitter




Αμερικανική εταιρεία μόδας, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται, εναλλακτική, neo-native και μετα-αποκαλυπτική street style φίρμα, κατάφερε παρουσιάζοντας τη νέα της κολεξιόν στη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στη Νέα Υόρκη, να εξοργίσει, αν μη τι άλλο, όσους ενημερώθηκαν για το πνεύμα των τελευταίων της δημιουργιών.

Η κατακραυγή εκδηλώθηκε με αναρτήσεις στο Twitter όπου επιζώντες, φίλοι ή συγγενείς θυμάτων από ένοπλες επιθέσεις εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους. Και δικαίως.

Το πνεύμα της νέας συλλογής υποτίθεται πως ήταν η ευαισθητοποίηση στην “ευθραυστότητα” της ζωής- όπως έγραψε ένας από τους δυο σχεδιαστές της. Τα δε ρούχα που προκάλεσαν το δημόσιο αίσθημα ήταν φούτερ με κουκούλα πάνω στα οποία ήταν τυπωμένα τα ονόματα των τεσσάρων σχολείων των ΗΠΑ όπου πραγματοποιήθηκαν οι τέσσερις χειρότερες, πολύνεκρες επιθέσεις ενόπλων.

  • Δίπλα στο όνομα των σχολείων, αλλά και σε άλλα σημεία του φούτερ, ήταν φτιαγμένες τρύπες – σαν από σφαίρες – που συμπλήρωναν το σκηνικό της φρίκης.

Τα σχολεία που αναγράφονται στα φούτερ είναι τα  “Stoneman Douglas,” “Sandy Hook,” “Virginia Tech” και “Columbine,” όπου έχασαν τη ζωή τους από τις σφαίρες ενόπλων εκατοντάδες  άτομα.

Φωτογραφίες από την παρουσίαση της φρικαλέας κολεξιόν ανέβασαν στο Instagram τόσο η εταιρία όσο και οι σχεδιαστές.  Τα σχόλια ήταν κατακλυσμιαία. Στη φωτογραφία με το φούτερ Stoneman Douglas , ένα άτομο σχολίασε, “Ο θάνατος των συμμαθητών μου δεν μπορεί να γίνεται γα@@@@νο λογότυπο μόδας”.

Κάποιος άλλος σχολίασε στη φωτογραφία με το σχέδιο  Columbine: “Ως θύμα του Columbine, έχω τρομάξει. Είναι αηδιαστικό. Μπορείτε ίσως να βρείτε άλλο τρόπο για να τραβήξετε την προσοχή αλλά μην τολμήσετε να βγάλετε λεφτά από την τραγωδία μας”.

Με πληροφορίες από CNN, PAPER

Το Downton Abbey ανοίγει τις πύλες του στην Airbnb: Μόνο δυο άτομα θα ζήσουν την εμπειρία

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: