“Δεν τα βάφω, τα φώτα με δείχνουν πορτοκαλή”, λέει ο Τραμπ και τα βάζει με … τις λάμπες

File Photo: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε ελαφρά πορτοκαλί απόχρωση..EPA, CHUNG SUNG-JUN / POOL




Οι παραδοξολογίες του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως δεν έχουν τέλος. Το βράδυ της Πέμπτης, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε και πάλι τα κέφια του κι αυτή τη φορά τα έβαλε με τις λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας, υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι τον κάνουν να φαίνεται πορτοκαλής ….

Τα αμερικανικά ΜΜΕ έσπευσαν να αποδώσουν την νέα αυτή παράδοξη αν μη τι άλλο δήλωση στην αντιπάθεια που τρέφει ο Τραμπ προς ότι έχει να κάνει με πράσινη ενέργεια ή την προστασία του κλίματος κλπ. Κι αυτό έχει βάση διότι ο Αμερικανός πρόεδρος αναφερόταν σε θέματα ενέργειας.

Ωστόσο, μάλλον η αυταρέσκειά του ήταν αυτή που έδωσε ένα τόνο πιο πάνω στα σχόλιά του και τον οδήγησε να απαντήσει σ’ αυτό που χρόνια “τρολάρουν” τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης [και όχι μόνο], δηλαδή τα πορτοκαλί μαλλιά του….αλλά και την πορτοκαλί επιδερμίδα του.

Μιλώντας πάντως σε Ρεπουμπλικάνους βουλευτές στην Βαλτιμόρη, ο Τραμπ αναρωτήθηκε “τί γίνεται με τις λάμπες;” και έσπευσε να προσθέσει ότι οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας “είναι πολλές φορές πιο ακριβοί από τις παλιές λάμπες πυρακτώσεων, που δουλεύανε μια χαρά”.

Στο σημείο αυτό, πρόσθεσε: “Και το φως τους δεν είναι καλό… Η λάμπα που αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιούμε, κατ’ αρχήν, για μένα, το πιο σημαντικό, πάντα δείχνω πορτοκαλής”… Οι τελευταίες του λέξεις καλύφτηκαν από τα γέλια του ακροατηρίου.

Βέβαια, οι λάμπες είναι αγαπημένος στόχος του προέδρου που τις έχει χρησιμοποιήσεις σαν ένα σύμβολο για να ασκήσει κριτική στις περιβαλλοντικές απαγορεύσεις στην ενέργεια.

Με πληροφορίες από CNN

 

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο Αμερικανός βετεράνος ρόκερ Έντι Μάνεϊ: Ήταν μόλις 70 ετών

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: