Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στα Λουρδάτα της Κεφαλονιάς και σε υπαίθριο χώρο στις Αχαρνές

Από τις προσπάθειες πυροσβεστών και κατοίκων για κατάσβεση της πυρκαγιάς στις Αχαρνές.ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Λουρδάτα Κεφαλονιάς.  Λόγω της επέκτασης της φωτιάς είχε πραγματοποιηθεί απομάκρυνση 200 τουριστών από ξενοδοχεία και καταλύματα της περιοχής.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέα Ρίζο, που μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, «η πυρκαγιά στην κυριολεξία πέρασε μέσα από τις αυλές των κατοικιών στην περιοχή Λουρδάτα χωρίς να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές. Η φωτιά έκαψε μια παλιά αποθήκη που βρισκόταν μέσα στο δάσος και ένα χωματουργικό μηχάνημα. Σε συνεργασία με την Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κεφαλονιάς, εκκένωσε κατοικίες και καταλύματα της περιοχής για να μην κινδυνέψει καμιά ανθρώπινη ζωή».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για την κατάσβεσή της πυρκαγιάς επιχειρούν 42 πυροσβέστες, 12 οχήματα και 1 Ε/Π.

Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 πυροσβέστες καθώς και ένα ελικόπτερο, ενώ συνδράμουν εθελοντές και οχήματα ΟΤΑ και της Περιφέρειας.

Πυρκαγιά σε υπαίθριο χώρο στις Αχαρνές Αττικής

Υπό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί σήμερα σε υπαίθριο χώρο με ξερά χόρτα στη συμβολή των οδών Αριστοκλέους και λεωφόρου Πάρνηθος, στις Αχαρνές Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπήρξε κίνδυνος για την κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν συνολικά 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα κΑι 1 ελικόπτερο.

Λόγω της πυρκαγιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος της οδού Βενιζέλου έως τη λεωφόρο Καραμανλή.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα σε Αττική και άλλες οκτώ περιοχές της χώρας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: