Ψάχνεται ο Μητσοτάκης και στο κόμμα: Συνέδριο και οργανώσεις εξωτερικού οι προτεραιότητες

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζεται πυρετωδώς για την πρώτη ΔΕΘ ως πρωθυπουργός αλλά και για το καυτό φθινόπωρο που τον περιμένει, την ίδια ώρα δεν αφήνει το κόμμα του σε… ησυχία.

Είναι σαφές και το Hellas Journal το έχει ήδη επισημάνει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να επαναλάβει τα λάθη πολλών προκατόχων του που όταν έγιναν πρωθυπουργοί αποψίλωσαν πλήρως τα κομματικά τους όργανα τοποθετώντας όλα τα βασικά στελέχη στον κυβερνητικό μηχανισμό.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αδρανεί κάθε λειτουργία και ο λογαριασμός πληρωνόταν πάντα στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, όταν δεν υπήρχε κανείς να κάνει προεκλογικό αγώνα.

Ήδη, όπως είναι γνωστό, έχει τοποθετηθεί στη θέση του γραμματέα, αντικαθιστώντας τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο Γιώργος Στεργίου ενώ τη θέση του γενικού διευθυντή έχει αναλάβει ο Γιάννης Μπρατάκος.

Δίπλα σε αυτούς εργάζονται ο Στέλιος Κονταδάκης, Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου στην Πειραιώς, ο Τάσος Γαϊτάνης ως εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ο Νίκος Ρωμανός, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και ο Βασίλης Φεύγας, νέος Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας.

Όλοι μαζί καλούνται:

Αρχικά να αναδιοργανώσουν όλες τις γραμματείες όπου θα αντικατασταθούν τα στελέχη που μπήκαν σε κυβερνητικές θέσεις.

Παράλληλα, να οργανώσουν το συνέδριο του κόμματος που προγραμματίζεται για το τέλος του 2019, σύμφωνα με το καταστατικό. Μάλιστα ως επικρατέστερος για τη θέση του πρόεδρου της οργανωτικής φέρεται και πάλι -όπως το 2018- ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επικεφαλής πλέον της ομάδας Ευρωβουλευτών.

Αυτό που όμως, αποτελεί τη βασική προτεραιότητα του Μεγάρου Μαξίμου είναι η αναδιοργάνωση των οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας στο εξωτερικό και ειδικότερα σε χώρες όπως η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Αυστραλία και οι ΗΠΑ.

Το γεγονός ότι αναμένεται να δοθεί μέσα στους επόμενους μήνες δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς και όσους ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό είναι σαφές ότι καθιστά εξαιρετικά κρίσιμη και χρήσιμη τη λειτουργία των οργανώσεων αυτών.

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη για ΕΝΦΙΑ: ”Περαστικά σας” απαντά η κυβέρνηση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: