Πρωτότυπος μαραθώνιος από 20 φίλους στο Κέιπ Τάουν: Για την ανάδειξη των δένδρων της χώρας

File Photo: Έναν μαραθώνιο με δέντρα δεμένα στην πλάτη θα τρέξουν 20 φίλοι για να προωθήσουν την δεντροφύτευση με δέντρα που φύονται στη χώρα, Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική. Photo via Unsplash.com, @spongequah88
Ένα μαραθώνιο άνευ προηγουμένου διοργάνωσαν στο Κέιπ Τάουν ένας λογιστής, ένας επιχειρηματίας και ένας παράγοντας της πυγμαχίας μαζί με 17 ακόμα φίλους τους, οι οποίοι θα τρέξουν σήμερα Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, έχοντας… δέντρα δεμένα στην πλάτη τους.

  • Η παρέα επιχειρεί έτσι να προωθήσει την δεντροφύτευση με δέντρα που φύονται στη Νότιο Αφρική στο πλαίσιο μιας εθνικής προσπάθειας να αντικατασταθούν χωροκατακτητικά είδη με εγχώρια για την αντιμετώπιση της ξηρασίας και της κλιματικής αλλαγής.

Τον περασμένο χρόνο, το Κέιπ Τάουν βίωσε την χειρότερη ξηρασία του αιώνα και σχεδόν εξαντλήθηκε το πόσιμο νερό, γεγονός που υποχρέωσε τις αρχές να επιβάλουν την παροχή νερού με δελτίο και να εγκαταστήσει δημόσια σημεία παροχής νερού.

  • Ο ακτιβιστής και καλλιεργητής δέντρων Σιγιαμπουλέλα Σοκομάνι, ο οποίος θα τρέξει έχοντας δεμένη στην πλάτη του μια αγρελιά, δήλωσε ότι η ομάδα των φίλων συγκεντρώνει χρήματα για να φυτέψει 2.000 δέντρα στην Καγελίτσα, έναν από τους μεγαλύτερους δήμους του Κέιπ Τάουν, απ΄όπου κατάγονται πολλά από τα μέλη της παρέας.

Ο 34χρονος επιχειρηματίας πήγε σχολείο εκεί και εμπνεύστηκε από έναν δάσκαλο που είχε ιδρύσει έναν περιβαλλοντικό όμιλο.

  • “Δεν υπήρχαν δέντρα στον δήμο όπου μεγάλωσα”, λέει. Τώρα ο Σοκομάνι έχει κάνει τατουάζ στον ώμο του με τα αγαπημένα του δέντρα.

Τον περασμένο χρόνο ο Σοκομάνι επέστρεψε στο σχολείο του για να φυτέψει 67 δέντρα την Παγκόσμια Ημέρα Μαντέλα, που συμβολίζει τα 67 χρόνια αγώνων του Μαντέλα. Επίσης ο Σοκομάνι συνίδρυσε το 2017 τον Δήμο Αγροτών με στόχο να διδάξει στα παιδιά τις γεωργικές εργασίες και το πώς θα φυτεύουν δέντρα στα σχολεία.

Από το 2001 ως το 2018 η Νότια Αφρική έχασε 1,34 εκατομμύρια εκτάρια δασικής έκτασης που ισοδυναμούν με μείωση 22% από το 2000, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Παρατηρητήριο Δασών, μια οργάνωση που διαχειρίζεται η δεξαμενή σκέψης με έδρα την Ουάσινγκτον World Resource Institute.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης ο αρχηγός Ραονί: Για τον αγώνα του υπέρ του περιβάλλοντος

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal