Προκλήσεις και απειλές Ακάρ: Δηλώσεις πετώντας πάνω από το Αιγαίο, όπως ισχυρίζεται

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Α) και ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ (Δ). Photo via Twitter, @tcsavunma
Εκπαιδευτική πτήση πάνω από το Αιγαίο υποστηρίζει ότι έκανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος σύμφωνα με την Χουριέτ έδωσε το «παρών» στην τελετή έναρξης νέας εκπαιδευτικής χρονιάς των πιλότων στη Σμύρνη, γράφει το Έθνος.

Πάντως ελληνικές πηγές απάντησαν ότι τέτοια πτήση πάνω από το Αιγαίο δεν έγινε.

Ο επικεφαλής του τουρκικού στρατού στην ομιλία του φέρεται να έστειλε πολλαπλά μηνύματα για τις εξελίξεις στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο.

«Είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, διμερών συμφωνιών και φιλικών σχέσεων. Αυτό όμως δεν πρέπει να θεωρηθεί ως αδυναμία ή παραχώρηση. Δεν θα επιτρέψουμε οποιοδήποτε τετελεσμένο. Δεν θα αφήσουμε τον σφετερισμό των δικαιωμάτων της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων”, είπε ο ΑΚάρ και πρόσθεσε:

“Οι ετοιμασίες μας έχουν ολοκληρωθεί ανάλογα. Αυτό δεν είναι απειλή. Εμείς θέλουμε σχέσεις καλής γειτονίας όμως θέλουμε και αντίστοιχη συμπεριφορά από την άλλη πλευρά. Το Φατίχ, το Μπαρμπαρός το Γιαβούς και το Ορούτς Ρέιτς συνεχίζουν τις εργασίες τους. Στο θέμα αυτό το ναυτικό και η αεροπορία στήριξαν όλη αυτή την προσπάθεια και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Εκεί θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για τα δικαιώματα που έχουμε. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο», δήλωσε ο Ακάρ.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Κυπριακό: Τρίτος γύρος συναντήσεων της Λουτ, ενώ συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal