Πλήγμα στον τουρισμό της Κύπρου από την Thomas Cook: Τί είπε ο Περδίος μετά από έκτακτη σύσκεψη

File Photo: Ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββα Περδίος. ΚΥΠΕ, Μ.ΦΙΛΗ




Πολύ σοβαρό πλήγμα στον κυπριακό τουρισμό επιφέρει το κλείσιμο της Thomas Cook, η οποία μετέφερε στην Κύπρο δεκάδες χιλιάδες τουρίστες τον χρόνο.

Μιλώντας μετά το πέρας έκτακτης σύσκεψης στο Υφυπουργείο, με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων του τουρισμού, ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, ανέφερε πως, «πρώτιστος στόχος της μας είναι να διασφαλίσουμε την φιλοξενία προς τους επισκέπτες και ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά με τον επαναπατρισμό τους».

Ο κ. Περδίος είπε ακόμη πως, η Thomas Cook μεταφέρει στην Κύπρο το 5-6% του συνόλου των τουριστών που επισκέπτονται το νησί μας, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι, το πρόβλημα αφορά όλη την Κύπριο και όχι κάποιες συγκεκριμένες περιοχές.

Πλήγμα, υπέδειξε, θα δεχθούν ιδιαίτερα τα ξενοδοχεία που πρόσφεραν υπηρεσίες χωρίς να έχουν προπληρωθεί και υπάρχει πιθανότητα να χαθούν τα λεφτά.

Σημείωσε ότι το Υφυπουργείο ανέμενε ότι το 2019 θα είναι δύσκολη χρονιά χωρίς να έχει υπολογιστεί η πτώχευση της Thomas Cook. Εξέφρασε, δε, την ελπίδα ότι άλλοι τουριστικοί πράκτορες της Βρετανίας θα αναπληρώσουν τις πτήσεις της Thomas Cook.

Σημείωσε ότι θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για την εξεύρεση και νέων αγορών διότι υπάρχουν πολλές προκλήσεις όπως η ισοτιμία, το λουκέτο εταιρειών και το Brexit.

Από πλευράς τους οι ξενοδόχοι τόνισαν πως το πλήγμα για την ξενοδοχειακή βιομηχανία από το κλείσιμο της εταιρείας ανέρχεται γύρω στα 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από την κατάρρευση της Thomas Cook επηρεάζονται 15 χιλιάδες, περίπου, τουρίστες και καταβάλλονται προσπάθειες για τον επαναπατρισμό τους.

ΠΗΓΗ:.brief.com.cy

“Στον αέρα” γάμοι στην Κύπρο, εξαιτίας της κατάρρευσης της Thomas Cook

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: