Πέτσας: Η συζήτηση για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων έχει ήδη ανοίξει

File Photo: O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας . ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




«Οι πολίτες είδαν κιόλας τη διαφορά παίρνοντας τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, που είναι μειωμένα κατά 30% για τις μικρές ιδιοκτησίες και μεσοσταθμικά κατά 22%» σημειώνει σε συνέντευξή του στη «Real news», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. «Οι δεσμεύσεις που αναλάβαμε θα εφαρμοστούν στο ακέραιο σε ορίζοντας τετραετίας» τονίζει.

Σχετικά με τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο κ. Πέτσας, σημειώνει: «Η συζήτηση για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων έχει ήδη ανοίξει. Η κυβέρνηση έχει θέσει το θέμα με την επιστολή του υπουργού Οικονομικών προς τους θεσμούς στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας. Στόχος μας, όπως κατ’ επανάληψη είχε τονίσει προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι η μείωση των πλεονασμάτων σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα από το 2021. Εργαζόμαστε μεθοδικά και υπεύθυνα για να ανακτήσει η χώρα την αξιοπιστίας της…Η δήλωση της απερχόμενης γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και επόμενης επικεφαλής της ΕΚΤ υπέρ της χαλάρωσης των δημοσιονομικών στόχων συμβάλλει στη διαμόρφωση θετικού κλίματος προς την επιθυμητή κατεύθυνση».

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας για το μεταναστευτικό, δηλώνει: «Η πρόσκληση να έλθουν αδιακρίτως άνθρωποι στην Ελλάδα για να “λιάζονται” και τελικά να πνίγονται στις λάσπες της Ειδομένης ή να μένουν σε απάνθρωπες συνθήκες στη Μόρια, στη Σάμο και αλλού, είναι έργο ΣΥΡΙΖΑ. Δική μας απόφαση να φυλάξουμε τα σύνορά μας, να αυξήσουμε τις επιστροφές σε εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας να αποσυμφορήσουμε τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και να στηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες σε νησιά και ενδοχώρα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ευτυχία Αδηλίνη

Ζωντανά η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ [live]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: