Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το θάνατο της 26χρονης Κύπριας στην Αυστραλία [video]

Η νεαρή κοπέλα που βρέθηκε νεκρή. Πηγή: Φιλελεύθερος




Στα τυφλά ψάχνει για την ώρα η αστυνομία του Μπρισμπέιν την υπόθεση θανάτου της Κύπριας Ιόλη Χατζηλύρα, απευθύνοντας έκκληση σε όσους μπορεί να είδαν ή να γνωρίζουν τι συνέβη στο πάρκο της πόλης στο οποίο βρέθηκε νεκρή η 26χρονη.

Σύμφωνα με αστυνομικό Τιμ Τρεσίζε που μετέχει στις έρευνες η αστυνομία εκτιμά ότι «η υγιής νεαρή γυναίκα» πιθανότατα πέθανε στο σημείο που βρέθηκε προσθέτοντας ότι «έγιναν προσπάθειες να κρυφτεί το πού ήταν το πτώμα μέσα στους θάμνους».

«Η Χατζηλύρα δεν ήταν εντελώς ντυμένη και φαίνεται ότι ορισμένα από τα ρούχα της και τα προσωπικά της αντικείμενα είχαν ανακατευτεί και αφαιρεθεί» είπε ο ίδιος προσθέτοντας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα neoskosmos.com, ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πει κανείς αν δέχθηκε σεξουαλική επίθεση καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής.

«Δεν έχουμε καμία ένδειξη που να δείχνει ότι την μετέφεραν στο πάρκο» είπε ακόμη ο αστυνομικός συμπληρώνοντας ότι δεν βρέθηκαν πουθενά το πορτοφόλι ή το κινητό τηλέφωνο της 26χρονης Κύπριας.

«Δεν γνωρίζουμε πώς έφτασε στο πάρκο, δεν γνωρίζουμε με ποιον ήταν μαζί και δεν γνωρίζουμε πώς βρέθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρή» πρόσθεσε.

Όπως είπε «αν αποδειχθεί ότι πρόκειται για δολοφονία θα είναι ένα από τα πιο θλιβερά εγκλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει με θύμα μια αθώα γυναίκα που θα έπρεπε να συνεχίσει τη ζωή της χωρίς να φοβάται ότι θα δεχθεί οποιαδήποτε επίθεση.

«Μια ομάδα ντετέκτιβ και ειδικευμένοι αστυνομικοί συνεχίζουν να διερευνούν το θάνατο της 26χρονης Ιόλης Χατζηλύρα”, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Αστυνομία της περιοχής.

Η εξέταση του εγκλήματος από τους εγκληματολογικούς αστυνομικούς ολοκληρώθηκε και η αστυνομία διεξήγαγε διεξοδική έρευνα στο πάρκο Kalinga και τις παρακείμενες σιδηροδρομικές γραμμές για οποιαδήποτε στοιχεία.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Hendra ιδρύθηκε Κέντρο Ερευνών με περισσότερους από 40 αστυνομικούς, μυστικές υπηρεσίες και εγκληματολόγους που διερευνούν το θάνατο της κας. Χατζιλύρας, αφού το σώμα της βρέθηκε στο πάρκο Kalinga την Τετάρτη 4 Αυγούστου.

Ο ντετέκτιβ επιθεωρητής Tim Trezise, ​​της ομάδα εγκληματιών Gateway, στη περιφέρεια North Brisbane δήλωσε ότι η αστυνομία συνέχισε να απευθύνεται στο κοινό για βοήθεια.

“Συνεχίζουμε να απευθύνουμε έκκληση στο κοινό αν τυχών παρατήρησαν την κα Χαζτηλύρα στην περιοχή ή γύρω από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς Eagle Junction ή Toombul ή το πάρκο Kalinga το βράδυ της Τρίτης (3 Αυγούστου) ή το πρωί της Τετάρτης (4 Αυγούστου).”

Η αστυνομία δεν έχει πληροφορίες που να υποδεικνύουν ότι υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και ότι η κοινότητα πρέπει να αισθάνεται ελεύθερη να ασχολείται καθημερινά τα προβλήματά της.

Ο αδερφός της 26χρονης περιέγραψε στην εφημερίδα «Brisbane Times» το σοκ και τη θλίψη του αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τα θλιβερά νέα για τον θάνατο της αδερφής του, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την οικογένειά της.

Με πληροφορίες από Φιλελεύθερο και sigmalive

Οι Φιλιππινέζοι γυρίζουν τηλεοπτική σειρά για τη δράση ενός serial killer στην Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: