Πενήντα εκατομμύρια δένδρα σε όλο τον πλανήτη θα φυτέψει μέχρι το 2025 η Timberland

File photo via Facebook@TimberlandEU




Την μεγαλύτερη παγκόσμια εκστρατεία μέχρι σήμερα για την φύτευση  50 εκατομμυρίων δέντρων σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2025 στο πλαίσιο προσπάθειας προώθησης της αειφορίας, ανακοίνωσε σήμερα η Timberland.

Η δέσμευση της εταιρείας αφορά σ’ ένα μεγάλο σχέδιο με το μήνυμα,  Nature Needs Heroes (Η Φύση Χρειάζεται Ήρωες).

Η εκστρατεία αποτίει φόρο τιμής σε 12 «οικο-ήρωες» οι οποίοι εργάζονται για μακροχρόνια θετική αλλαγή για το περιβάλλον και τις κοινότητές τους. Οι πρωταγωνιστές της καμπάνιας θα υιοθετήσουν νέα στυλ από τη συλλογή φθινόπωρο 2019, με φόντο πράσινα αστικά τοπία.

Από το 2001, η Timberland έχει φυτέψει περισσότερα από 10 εκατομμύρια δέντρα σε όλο τον κόσμο.

«Στη Timberland, έχουμε επίγνωση του αντίκτυπου που έχει ο σύγχρονος τρόπος ζωής στον πλανήτη. Και πιστεύουμε ότι ως παγκόσμιο εμπορικό σήμα και ως άτομα, έχουμε ευθύνη να τον κάνουμε καλύτερο» ανέφερε σε δήλωσή του ο Jim Pisani, πρόεδρος του brand.

«Ενθαρρύνουμε ανθρώπους παντού να ενταχθούν στο κίνημα προχωρώντας στις δικές τους ενέργειες -μικρές ή μεγάλες- για να γίνουν Ήρωες για τη Φύση» τόνισε.

Τα προγράμματα, το πρώτο έτος, θα επικεντρωθούν στην Αϊτή, την Κίνα, τη Δομινικανή Δημοκρατία, τις ΗΠΑ την Τανζανία και το Μάλι και στην υποστήριξη του «Μεγάλου Πράσινου Τείχους», φιλόδοξου σχεδίου στην Αφρική που προβλέπει τη δημιουργία στο νότιο άκρο της Σαχάρας, ενός τείχους μήκους 8 χλμ. από δέντρα για την αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής, της ξηρασίας, της πείνας, των συγκρούσεων και της μετανάστευση

Για την εκστρατεία η Timberland συνεργάζεται με διάφορους οργανισμούς προστασίας του περιβάλλοντος, GreenNetwork, Tee Aid, Las Lagunas Ecological Park, Trees for the Future, American Forests and Treedom και τη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης (UN Convention to Combat Desertification).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Στο Σαράγιεβο το πρώτο Gay Pride της Βοσνίας: Το παρών έδωσε και ο Αμερικανός Πρέσβης

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: