Ωραίο το Άμστερνταμ, αλλά και πρώτο σε φορολογία τουριστών σε όλη την Ευρώπη

File photo via Twitter




Έχει ήδη έναν από τους υψηλότερους τουριστικούς φόρους στην Ευρώπη. Κι από την επόμενη χρονιά, το Άμστερνταμ θα ζητεί από τους επισκέπτες του ακόμη περισσότερα χρήματα, κάτι που θα το κάνει την τουριστική του φορολογία ίσως την υψηλότερη της Ευρώπης.

Η πρωτεύουσα της Ολλανδίας θα προσθέσει ένα τέλος 3 ευρώ ανά ταξιδιώτη και ανά διανυκτέρευση.
Το τέλος αυτό προστίθεται στο ήδη υπάρχον “χαράτσι” 7% επί της τιμής του δωματίου.

Η πρόσθεση του νέου τέλους σημαίνει ότι μια νύχτα σε ένα ξενοδοχείο με ένα αστέρι στο Άμστερνταμ θα έχει τουριστικό τέλος πιθανόν υψηλότερο από τα πεντάστερα ξενοδοχεία στις άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Στις 28 του προηγούμενου Μαρτίου το ξενοδοχείο ενός αστεριού  Rembrandt Square Hotel πρόσφερε ένα δίκλινο δωμάτιο έναντι 132.46 ευρώ μέσω Booking.com. Στην τιμή πρέπει να προστεθεί τώρα, ο τουριστικός φόρος που θα φτάνει τα 15,97 ευρώ –  9.97 για τον φόρο δωματίου συν τα τρία ευρώ του νέου τέλους διανυκτέρευσης ανά άτομο ανά διανυκτέρευση.

Στο Βερολίνο, όπου ο τουριστικός φόρος είναι στο  5%, το ακριβότερο ξενοδοχείο – το Hotel Adlon Kempinski – στους ενοίκους του οποίου συγκαταλέγονται κατά καιρούς ο Μπάρακ Ομπάμα, η Ατζελίνα Τζολί και ο Μάικλ Τζάκσον,  χρεώνει  249.35 ευρώ  το δωμάτιο και 11.65 ευρώ τουριστικό φόρο.

Η Ρώμη έχει σήμερα την υψηλότερη τουριστική φορολογία στην Ευρώπη, με 7 ευρώ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση για τα πεντάστερα ξενοδοχεία. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι ένα δωμάτιο στο  Hotel de Russie, το οποίο κόστιζε στον περασμένο Μάρτιο 815 ευρώ, θα έχει μικρότερο τουριστικό τέλος [14 ευρώ] από ένα μονάστερο ξενοδοχείο στο Άμστερνταμ.

Με πληροφορίες από CNN

Τέσσερις γλυπτές Αφρικανές τοποθετήθηκαν στην πρόσοψη του Met στη Νέα Υόρκη

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: