Οι “τρεις σωματοφύλακες” της Εθνικής: Αφιέρωμα της FIBA σε Σλούκα, Μάντζαρη, Παπανικολάου

File Photo: Η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ. EPA,FAZRY ISMAIL




Αφιέρωμα στους «τρεις σωματοφύλακες» της εθνικής Ελλάδας, όπως αποκαλεί τους Παπανικολάου, Σλούκα και Μάντζαρη, φιλοξενεί η ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIBA). Oι τρεις διεθνείς ήταν μαζί από παιδιά, μαζί κατέκτησαν τους back to back τίτλους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων το 2008 και το Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών το 2009.

  • Μαζί κατέκτησαν και το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο εφήβων στη Νέα Ζηλανδία το 2009. Οι τρεις Έλληνες διεθνείς, στο δρόμο προς το βάθρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανδρών, στην Κίνα, μιλούν για τους δεσμούς φιλίας που τους ενώνουν, την αγάπη τους στην εθνική ομάδα και το όνειρό τους να πετύχουν κάτι εξαιρετικό στην Κίνα.

«Ήμουν από τους τυχερούς που είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μεγάλες στιγμές με την εθνική ομάδα – ειδικά με τις “μικρές” εθνικές. Κατέκτησα μετάλλια, αλλά το πιο σημαντικό επίτευγμα για εμένα είναι όταν 10 χρόνια πριν στη Νέα Ζηλανδία, κατακτήσαμε το ασημένιο μετάλλιο, μετά την ήττα μας από τη Νέα Ζηλανδία στον τελικό. Ευελπιστώ πως φέτος θα συνδυάσουμε τη συμπλήρωση δέκα χρόνων με κάτι εξαιρετικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο των ανδρών,» θυμήθηκε το Παγκόσμιο εφήφων του 2009 ο Κώστας Παπανικολάου και πρόσθεσε: «Ξέρω ότι μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά όλοι στην εθνική ομάδα είμαστε σαν μια οικογένεια. Αισθάνομαι τυχερός και υπερήφανος που ανήκω σε αυτό το γκρουπ παικτών».

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης τόνισε: «Δεν θα ξεχάσω την πρώτη φορά που άκουσα τον εθνικό ύμνο φορώντας τη φανέλα της εθνικής ανδρών. Καθώς είχε περάσει από όλες τις “μικρές” εθνικές, με βοήθησε να νιώσω πόσο μεγάλη τιμή είναι και να περιμένω κάθε φορά να μου ξαναδοθεί η ευκαιρία. Οι “μικρές” εθνικές είναι κάτι που δεν ξεχνά ποτέ στην καριέρα του ένας παίκτης, γιατί είναι το πρώτο όνειρο που έχει ένας νεαρός αθλητής. Είναι το πρώτο σημάδι ότι μπορείς να προχωρήσεις και μπορείς να έχεις προσδοκίες».

Ο Κώστας Σλούκας εξήγησε: «Για μένα η πρώτη συμμετοχή μου στις “μικρές” εθνικές ομάδες, ήταν η πρώτη επιβράβευση. Με ενθάρρυνε να συνεχίσω να δουλεύω. Με παρότρυνε να προσπαθήσω για να βρίσκομαι μία ημέρα στη θέση των ινδαλμάτων που είχα ως παιδί. Όσο ψηλά κι αν φτάσεις σε επαγγελματικό επίπεδο, οι στιγμές που περνάς παίζοντας με την εθνική ομάδα θα έχουν πάντα μία ξεχωριστή θέση στο βιβλίο των αναμνήσεών σου».

«Είμαστε και οι τρεις εδώ λοιπόν,» κατέληξε ο Παπανικολάου αναφερόμενος στις κοινές αγωνιστικές εμπειρίες που έχει με τον Κώστα Σλούκα και τον Βαγγέλη Μάντζαρη. «Ελπίζω να μας βοηθήσει ο Θεός και κάτι καλό να συμβεί φέτος».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εθνική Ελλάδος πράξη δεύτερη στο Παγκόσμιο: Απέναντι στην Βραζιλία για την πρόκριση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: