Οι κόντρες στα κατεχόμενα και οι αναρτήσεις του πιεσμένου Ακιντζί για την ομιλία Αναστασιάδη

File Photo: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Μουσταφά Ακιντζί. Γ. Ιωαννίδης, ΚΥΠΕ




Η ανοιχτή αντιπαράθεση που υπάρχει στα κατεχόμενα και η προεκλογική περίοδος που έχει αρχίσει πρόωρα (όπως αναφέρει και ο τουρκοκυπριακός Τύπος) οδηγούν τον Μουστφά Ακιντζί και τους φιλόδοξους αντιπάλους του να ανοίγουν τα χαρτιά τους για το Κυπριακό και να επιχειρούν να ανοίξουν… την πόρτα της εύνοιας στην Άγκυρα ώστε να εξασφαλίσουν στήριξη και να πλασαριστούν στην… καλή θέση.

Μετά τις δημόσιες αντιπαραθέσεις για τις συνομιλίες στη Νέα Υόρκη, ο Μουσταφά Ακιντζί, επιχειρεί να κερδίσει πόντους και να διευρύνει το ακροατήριό του, την ώρα που οι κινήσεις της Τουρκίας δεν δείχνουν συνέχιση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του.

Έτσι, ο Μουσταφά Ακιντζί, πριν αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη, ανήρτησε στο facebook σχόλιο για την ομιλία του προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη στο Λονδίνο.

«Η πολιτική ισότητα και η αποτελεσματική συμμετοχή (των Τ/κ στις αποφάσεις) είναι πλέον παράμετροι των ΗΕ και σίγουρα μεταξύ των συγκλίσεων του παρελθόντος. Ο Αναστασιάδης πρέπει να εξηγήσει στον ΓΓ του ΟΗΕ ότι αυτό δεν το αποδέχεται» αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, σχολιάζοντας την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Λονδίνο.

Στην ανάρτησή του ο κ. Ακιντζί αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην ομιλία του στο Λονδίνο «και πάλι ήταν πολύ μακριά από μια προσέγγιση ενός συνεταιρισμού με πολιτική ισότητα.

Συνεχίζει τις δηλώσεις απάρνησης των συγκλίσεων του παρελθόντος και δαιμονοποίησης της αποτελεσματικής συμμετοχής στις αποφάσεις.

Ένα δίκαιο αίτημα των Τ/κ που υπάρχει από παλιά, το παρουσιάζει ως επιμονή/επιβολή της Τουρκίας».

Ο κ. Ακιντζί αναφέρει ότι πηγαίνει στην συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ με την αποφασιστικότητα να υπερασπιστεί το δικαίωμα του τ/κ «λαού» σε ισότητα, ελευθερία και ασφάλεια, να υπάρχει στη βάση του διεθνούς δικαίου με την δική του ταυτότητα και αξιοπρέπεια.

«Η πολιτική ισότητα και η αποτελεσματική συμμετοχή (των Τ/κ στις αποφάσεις) είναι πλέον παράμετροι των ΗΕ και σίγουρα μεταξύ των συγκλίσεων του παρελθόντος.

Ο Αναστασιάδης πρέπει να εξηγήσει στον ΓΓ του ΟΗΕ ότι αυτό δεν το αποδέχεται» πρόσθεσε, λέγοντας ότι θα πει περισσότερα και με λεπτομέρειες αύριο το πρωί πριν αναχωρήσει για την Νέα Υόρκη.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

Μήνυμα Αναστασιάδη πριν τη Νέα Υόρκη: Υπό την απειλή κανονιοφόρων, δεν διαπραγματευόμαστε

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: