Οι Ένοπλες Δυνάμεις κλέβουν τις εντυπώσεις στη ΔΕΘ: Εξομοιωτές πτήσεων μέχρι εκπαίδευση ΟΥΚ

File Photo: Ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος μαχητικό Mirage 2000-5 της 331 Μοίρας. Φωτογραφία: Hellas Journal




Να κλέψει τις εντυπώσεις στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επιδιώκει για ακόμη μια χρονιά του υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες έχουν δείξει με κάθε ευκαιρία πως βρίσκονται δίπλα στον πολίτη αρωγός στις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει ο καθένας.

  • Στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης πάντως εκείνο που γίνεται γνωστό είναι πως μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στο κόκπιτ ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού Σινούκ, Απάτσι και των ελικοπτέρων επιθετικής αναγνώρισης Κάιοβα, τα οποία μέχρι σήμερα πάντως πετούν με αμερικανικά πληρώματα.

Ο κάθε επισκέπτης επίσης θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στην θέση οδήγησης ενός υπερσύγχρονου άρματος Leopard 2 Hell αλλά και στο πιλοτήριο πυροσβεστικού αεροσκάφους Καναντέρ.

  • Στην 84η ΔΕΘ οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορεί να συνεχίζουν να φορούν τις φόρμες παραλλαγής τους, όμως το αληθινό χαμόγελο των στελεχών που θα βρίσκονται εκεί, θα εξηγεί πολλά για την καθημερινότητα εντός των πυλών του στρατεύματος.

Στο περίπτερο 1 σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα υπάρχουν 14 εξομοιωτές VR οι οποίοι θα προσφέρουν από προσομοίωση βολής, εκπαίδευση ΟΥΚ και πτήση με F-16 μέχρι Helo Dunker απεγκλωβισμό από το Πολεμικό Ναυτικό, αλλά και έρευνα και διάσωση.

  • Όσοι επισκεφθούν το περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν, μεταξύ άλλων, το Τάγμα Εξουδετέρωσης Ναρκών Ξηράς, την Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών και να δουν τμήμα της παλιάς γέφυρας του Αξιού (τύπου Μπέλεϋ), η οποία θα παρουσιαστεί από τη Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ).

Παράλληλα, δεκάδες θα είναι οι παρουσιάσεις και τα workshops γύρω από τις δράσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ στο περίπτερο θα παρουσιαστούν και εκθέματα που το κοινό θα δει από κοντά για πρώτη φορά, όπως είναι το ελικόπτερο Κάιοβα.

Τέλος, θα υπάρχει παιδικός στίβος μάχης, πύργος αναρρίχησης-καταρρίχησης, αλλά και δυνατότητα face painting.

 

Διαβάστε τον οδηγό του ΥΠΕΘΑ για το Περίπτερο 1 της 84ης ΔΕΘ εδώ

 

Ερντογάν και Ακάρ υποδαυλίζουν ηθελημένα το «θερμό» κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: