Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνη και καθήκον να γίνει ένα πολύ πιο μαζικό κόμμα λέει ο Βούτσης

File Photo: Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ




Για ενορχήστρωση ενός «απαράδεκτου τακτικισμού» «στα όρια της τυμβωρυχίας και της προσωποποίησης ευθυνών ενόψει του ότι το 2019 θα ήταν χρόνος πολλαπλών μάλιστα εκλογικών αναμετρήσεων», κατηγόρησε τη ΝΔ ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη στον ΟΗΕ για το Μάτι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Kontra News.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της προετοιμάζει το έδαφος για ιδιωτικοποίηση των «φιλέτων» της ΔΕΗ και εν συνόλω, όπως και την απόσυρση του δημοσίου «από την τεράστια στρατηγικής σημασίας και απολύτως κερδοφόρα επιχείρηση των ΕΛΠΕ».

Για την υπόθεση Novartis αναφέρει ότι «υπάρχει ένας προφανής τακτικισμός για τη συγκάλυψη του μεγάλου σκανδάλου στο όνομα δήθεν μιας καθ’ όλα έωλης “σκευωρίας”».

Μιλώντας για τον μετασχηματισμό του κόμματος, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνη και καθήκον να γίνει ένα πολύ πιο μαζικό κόμμα, να γειωθεί κοινωνικά, να ενθαρρύνει τη ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνίας μέσα από την προγραμματική αντιπολίτευση απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκεί η κυβέρνηση, να αντιστοιχηθεί…».

Τονίζει ότι «δεν επιλέγουμε τον αμυντισμό ενώπιον πιθανών κινδύνων ιδεολογικής μετατόπισης ακριβώς γιατί θεωρούμε ότι θα ισχυροποιηθεί η αριστερή ταυτότητα και γιατί σε τελευταία ανάλυση όταν κάτι δεν θέλεις να σου συμβεί δεν συμβαίνει».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου: Το σύνθημα του Τσίπρα για το άνοιγμα του κόμματος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: