Ο Σχοινάς και το δώρο στην ακροδεξιά: Τι είναι η προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής

File Photo: Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Η προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής από τους μετανάστες αποτελεί ένα δώρο για την ακροδεξιά, αναφέρει ο αρθρογράφος Daniel Trilling, στην εφημερίδα Guardian.

Οι τεχνοκράτες της Ε.Ε. συνεχίζουν να πιστεύουν ότι οι αυστηρότεροι συνοριακοί έλεγχοι θα αποδυναμώσουν τους λαϊκιστές αντιπάλους τους, αλλά πυροδοτούν έναν επικίνδυνο νέο εθνικισμό.

  • Ο εθνικισμός και όχι ο λαϊκισμός ή το αίσθημα ‘’κατά του κατεστημένου’’ μεταξύ των ψηφοφόρων είναι αυτό που αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή στην Ευρώπη και συνιστά ένα πρόβλημα που διατρέχει όλο το πολιτικό φάσμα.

Το γεγονός ότι ο έμπειρος Μαργαρίτης Σχοινάς (Margaritis Schinas) θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του μεταναστευτικού ζητήματος υποδηλώνει ότι η μεταναστευτική πολιτική θα συνεχιστεί στο ίδιο μήκος κύματος της προηγούμενης δεκαετίας: αυστηροποίηση της οχυροποίησης της Ευρώπης και ανάθεση μεταναστευτικών ελέγχων στις κυβερνήσεις της Ασίας και της Αφρικής, ενώ παράλληλα θα αμελεί την ανθρωπιστική διάσωση στη Μεσόγειο και τις συνθήκες εξαθλίωσης σε στρατόπεδα στην νοτιοανατολική Ευρώπη και αλλού.

Παράλληλα, η Κομισιόν δεν δείχνει πρόθυμη να αντιπαρατεθεί με τις κυβερνήσεις που, υπό την πίεση της υπεράσπισης της κουλτούρας και των αξιών, έχουν υπονομεύσει την προστασία για τους πολίτες και τους μη πολίτες (αναφορά στο παράδειγμα του Viktor Orbán).

Τίτλος του κειμένου: Protecting the European way of life’ from migrants is a gift to the far right

Μαργαρίτης Σχοινάς: Η… νίκη που γίνεται… πανωλεθρίαμβος και η τύχη του Αντώνη Σαμαρά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: