Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. EPA, Oliver Contreras, POOL




Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο συμμμετείχε στην επίμαχη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέφερε η Wall Street Journal.

Αυτή η τηλεφωνική επικοινωνία του Ιουλίου βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας που ξεκίνησε η Βουλή των Αντιπροσώπων με το ερώτημα της καθαίρεσης του προέδρου Τραμπ.

Η παρουσία του κ. Πομπέο στην τηλεφωνική επικοινωνία, που προκάλεσε σάλο στην Ουάσιγκτον, είναι βέβαιο ότι θα του δημιουργήσει πολλά προβλήματα και θα κληθεί στο Κογκρέσο να καταθέσει.

Τρεις Επιτροπές της Βουλής κλητεύουν τον Ρούντι Τζουλιάνι να παραδώσει έγγραφα για την υπόθεση της Ουκρανίας

Τρεις Επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοίνωσαν σήμερα ότι κλήτευσαν τον Ρούντι Τζουλιάνι, προσωπικό δικηγόρο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση της Ουκρανίας, να παραδώσει έγγραφα σχετικά με την έρευνα που ξεκίνησε η Βουλή για την ενδεχόμενη παραπομπή του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Οι Δημοκρατικοί επικεφαλής των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων, Πληροφοριών και Εποπτείας της Βουλής υπογραμμίζουν στη γραπτή τους ανακοίνωση ότι ο Τζουλιάνι παραδέχθηκε σε κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι ζήτησε από την κυβέρνηση της Ουκρανίας να «βάλει στο στόχαστρο» τον Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και πιθανό πολιτικό αντίπαλο του Τραμπ στις επόμενες προεδρικές εκλογές του 2020.

Απαιτούν από τον Τζουλιάνι να παραδώσει τα έγγραφα έως τις 15 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από Reuters-AFP-ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εάν παραπεμφεί ο Τραμπ από τη Βουλή η Γερουσία θα τον δικάσει λέει ο επικεφαλής της

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: