Ο Πομπέο στον Κόλπο: Θα αποφασίσει με Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ την “απάντηση” στο Ιράν

File Photo: Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στη διάρκεια ομιλίας του στην Ουάσιγκτον. State Department photo by Ron Przysucha




Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο θα αναχωρήσει απόψε για τη Σαουδική Αραβία, προκειμένου να συζητήσει την “απάντηση” των ΗΠΑ στις επιθέσεις εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Aramco.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο υπουργός Εξωτερικών θα βρίσκεται αύριο στην Τζέντα όπου θα συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν για “να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για να αντικρούσουν την ιρανική επιθετικότητα στην περιοχή”. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Άμπου Ντάμπι όπου την Πέμπτη θα έχει συνομιλίες με τον πρίγκιπα διάδοχο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ.

Η αμερικανική κυβέρνηση κατηγορεί ευθέως το Ιράν για τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία, ωστόσο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί την Δευτέρα ότι θέλει να είναι απολύτως σίγουρος.

“Σας το υπόσχομαι: είμαστε έτοιμοι” δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, σε ομιλία του στην Ουάσιντγκτον. “Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε και είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας και τους συμμάχους μας στην περιοχή”, συνέχισε, εκτιμώντας ότι “φαίνεται πως το Ιράν βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις αυτές”.

“Οι υπηρεσίες πληροφοριών μας αναλύουν τις αποδείξεις αυτή τη στιγμή”, είπε ο Πενς, διευκρινίζοντας ότι ο πρόεδρος θα αποφασίσει τι θα κάνει “εντός των επόμενων ημερών”.

“Οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να υπερασπιστούν τη χώρα μας, τους στρατιώτες μας και τους συμμάχους μας στον Κόλπο”, επέμεινε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσινγκτον, United States

Με Κρουζ από το Ιράν το χτύπημα στη Σ. Αραβία λένε οι ΗΠΑ: Στο Ριάντ εσπευσμένα ο Πομπέο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: