Ο Πάπας Φραγκίσκος αφιέρωσε στον Αλέξη Τσίπρα στίχο του Βιργίλιου από την Αινειάδα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας (Δ) συνομιλεί με τον ηγέτη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκο (Α) κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019, στη Ρώμη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, Divisione Produzione Fotografica, SS. Francesco
Μια γραπτή αφιέρωση με έναν στίχο του Βιργίλιου από την Αινειάδα προσέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάντησή τους.

Σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται για τον στίχο: «Durate, et vosmet rebus servate secundis», δηλαδή: “Εγκαρτερείτε και κοιτάτε εμπρός: καλύτερες μας περιμένουν μέρες”.

Ο Αινείας έλαβε μέρος στον Τρωικό πόλεμο, σύμμαχος των Τρώων, στη πλευρά του Έκτορα. Μετά την άλωση και λεηλασία της Τροίας, σύμφωνα με τη μεταγενέστερη Ρωμαϊκή μυθολογία, έφυγε από τη Τροία και μετά από πολλές περιπέτειες οι απόγονοί του ίδρυσαν τη Ρώμη. Κατά τη διάρκεια της πορείας του προς τη Ρώμη μια καταιγίδα ξεβράζει αυτόν και τους συντρόφους του στη Καρχηδόνα. Και αυτός παρηγορεί τους συντρόφους του με την φράση :

“Durate, et vosmet rebus servate secundis.”

“Εγκαρτερείτε και κοιτάτε εμπρός: καλύτερες μας περιμένουν μέρες”

(Βιργίλιος,Αινειάδα Βιβλίο 1, Στίχος 200).

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αφού ο Πάπας Φραγκίσκος αφηγήθηκε την ιστορία στον Αλέξη Τσίπρα, πήρε μια κάρτα και ένα στύλο και του έγραψε την παραπάνω φράση. Δίνοντας του την κάρτα είπε στον Αλέξη Τσίπρα: «Κράτα το να το θυμάσαι. Τα λόγια αυτά αντιστοιχούν σε αυτό που εσύ τώρα βιώνεις και για αυτό πρέπει να συνεχίσεις να μάχεσαι…».


Με στοιχεία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σημαντικές συναντήσεις Δένδια στην 74η Σύνοδο του ΟΗΕ: Στην ατζέντα ασφάλεια και τρομοκρατία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal