Δεν τον κατονομάζει: Ο αντεισαγγελέας Αγγελής γνωρίζει τον “Ρασπούτιν” και τον ρόλο του

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας (Α) συνομιλεί με τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο (2Δ) μετά την ανακοίνωση της διαβίβασης της δικογραφίας για τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης στην υπόθεση NOVARTIS. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Στην κατάθεσή του ο αντεισαγγελέας, Ιωάννης Αγγελής, που βρίσκεται στη δικογραφία για την υπόθεση Novartis, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή και που ήδη μελετούν εκπρόσωποι των κομμάτων, μιλά για τον «Ρασπούτιν» χωρίς όμως να τον κατονομάζει, αναφέρει το ΕΘΝΟΣ.

«Η κυρία Δημητρίου γνωρίζει ποιος είναι ο “Ρασπούτιν” και μου είχε γνωστοποιήσει το όνομά του. Η κυρία Δημητρίου μου είχε πει ότι ο “Ρασπούτιν” επικοινωνούσε με την κυρία Τουλουπάκη μέσω τρίτου προσώπου. Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο “Ρασπούτιν” είχε τη δική του ομάδα», αναφέρει στην κατάθεσή του που είναι στη δικογραφία της Novartis.

Novartis: Τι είπε ο Αγγελής για τον «Ρασπούτιν»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αγγελής φέρεται να έχει πει: «Ηταν υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία ταυτοχρόνως. Σε συσκέψεις που γίνονταν με τον Καλογήρου ήταν έξαλλος με “Ρασπούτιν” και Τουλουπάκη». Οταν ερωτάται ποιος είναι ο Ρασπούτιν, ο κ. Αγγελής αναφέρει: «Μέλος της κυβέρνησης που είχε τη δυνατότητα να διορίζει παιδιά και νύφες ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της Δικαιοσύνης και ενδεχομένως ατόμων της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου».

Ακόμα, ο κ. Αγγελής μιλά και για την κυρία Τουλουπάκη. «Κάθε εντολή που έδινα στην Τουλουπάκη για να εκτελεστεί θα έπρεπε να τελεί υπό την έγκριση αυτής της ανώτερης δύναμης που λέγεται Ρασπούτιν. Στη Βιέννη κατάλαβα ότι η δίωξη ήταν στοχοποιημένη και προαποφασισμένη στα πρόσωπα των Ανδρέα Λοβέρδου, Μάριου Σαλμά και Αδώνιδος Γεωργιάδη».

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα:

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των επίμαχων αποσπασμάτων της κατάθεσης Αγγελή είναι και τα εξής:

«Η κυρία Δημητρίου γνωρίζει ποιος είναι ο Ρασπούτιν και μου είχε γνωστοποιήσει το όνομά του»

– «Η κυρία Τουλουπάκη ήρθε για fast track διώξεις χωρίς την τήρηση δικονομικών κανόνων»

– Η κυρία Δημητρίου μου είχε πει ότι ο Ρασπούτιν επικοινωνούσε με την κυρία Τουλουπάκη μέσω τρίτου προσώπου (σ.σ. αναφέρει έναν εισαγγελέα πρωτοδικών)»

– Στην εισαγγελία πρωτοδικών ο Ρασπούτιν ειχε την δική του ομάδα

Στο ερώτημα του εισαγγελέα «ποιος είναι αυτός ο περίφημος Ρασπούτιν;» ο κ. Αγγελής απαντά:

«Μέλος της κυβέρνησης (σ.σ. της προηγούμενης) που είχε την δυνατότητα να διορίζει παιδιά και νύφες ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της Δικαιοσύνης και ενδεχομένως ατόμων της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου»

Σε άλλο σημείο ο κ. Αγγελής φέρεται να λέει:

– «Η κυρία Δημητρίου με διαβεβαίωσε ότι ο Ρασπούτιν είναι μέλος της κυβέρνησης»

– «Κάθε εντολή που έδινα στην Τουλουπάκη για να εκτελεστεί θα έπρεπε να τελεί υπο την έγκριση αυτής της ανώτερης δύναμης που λέγεται Ρασπούτιν

– «Στην Βιέννη κατάλαβα ότι η δίωξη ήταν στοχοποιημένη και προαποφασισμένη στα πρόσωπα των κ.κ. Αν. Λοβέρδου, Μ. Σαλμά και Αδ. Γεωργιάδη.

Ο ρόλος της Μαρίας Παπασπύρου και τα κλάματα της Τουλουπάκη

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως ο κ. Αγγελής αναφέρεται και στον ρόλο της πρώην γενικής επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου υποστηρίζοντας ότι μετείχε σε συναντήσεις και συσκέψεις χωρίς να έχει αρμοδιότητα.

Ο ίδιος αναφέρει ότι η κυρία Παπασπύρου ήταν αυτή που τον πίεσε να μεταβεί στη Βιέννη προκειμένου να συναντήσει εκπροσώπους των δικαστικών αρχών των ΗΠΑ αν και ο ίδιος δεν το επιθυμούσε καθώς δεν ήταν ομόλογοί του. Προσθέτει δε ότι μετά το ταξίδι στη Βιέννη και πηγαίνοντας στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου προκειμένου να τον ενημερώσει συνάντησε στο υπουργικό γραφείο την κυρία Παπασπύρου.

Επίσης, ο κ. Αγγελής αναφέρει ότι η κ. Τουλουπάκη απέφευγε να τον ενημερώνει για την πορεία των ερευνών και να του διαβιβάζει τα στοιχεία ενώ σε κάποιο σημείο υποστηρίζει πως όταν της άσκησε πίεση για τη συνέπειά της, εκείνη έβαλε τα κλάματα.

Από την πλευρά της η κυρία Τουλουπάκη φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν έδινε αναφορές στον προϊστάμενό της λόγω έλλειψης προσωπικού καθώς και για λόγους ασφάλειας.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο κ. Αγγελής αναφέρει στην κατάθεσή του ότι όταν ρώτησε την κυρία Τουλουπάκη κατ΄ εντολή τίνος προσώπου ενεργεί, εκείνη του απάντησε ότι πρόκειται για υπουργό «που το ένα του πόδι είναι στον ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο στη ΝΔ».

Έξι χρόνια χωρίς τον Παύλο Φύσσα:Πορεία μνήμης με μικροένταση και χημικά στο Κερατσίνι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: