Νόμο για γρήγορη εφαρμογής θανατικής ποινής σε δράστες μαζικών δολοφονιών εισάγει ο Μπαρ

File Photo: Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Γουίλιαμ Μπαρ στο Κέντρο Μποξ Νεολαίας του Νόρθ Λέικ Χάιλαντ στο Ντάλας, Τέξας, ΗΠΑ. EPA, LARRY W. SMITH




Σχέδιο νόμου με το οποίο προβλέπεται η επιτάχυνση της εφαρμογής της θανατικής ποινής σε πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για διάπραξη μαζικών δολοφονιών έχει συντάξει ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του Λευκού Οίκου σήμερα Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου.

  • Ο Μαρκ Σορτ, επιτελάρχης του αντιπροέδρου Μάικ Πενς, ανέφερε στους δημοσιογράφους επί του αεροσκάφους Air Force 2 ότι το μέτρο θα αποτελέσει μέρος μιας νομοθετικής δέσμης περί των όπλων, που η αμερικανική προεδρία σκοπεύει να καταθέσει στο Κογκρέσο.

Ο Πενς, που πραγματοποιεί περιοδεία στην Ευρώπη, βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Μπαρ για το θέμα, πρόσθεσε ο Σορτ.

  • Ο Λευκός Οίκος εργάζεται για να λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει την ένοπλη βία στις ΗΠΑ έπειτα από τις πρόσφατες μαζικές δολοφονίες.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει στηρίξει τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση θεμάτων ψυχικής υγείας που σχετίζονται με την ένοπλη βία ενώ επίσης εξετάζει διεύρυνση των ελέγχων ιστορικού.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ο απόλυτος συναγερμός στις ΗΠΑ: Ο κυκλώνας Ντόριαν καταστρέφει τα πάντα στο διάβα του…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: