Νέα πρόκληση υιού Μπολσονάρου: Συνέκρινε την επίθεση στον πατέρα του με την 11/9 στις ΗΠΑ

File Photo: Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου (Α) παρακολουθεί την παρέλαση την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Βραζιλίας, στην Μπραζίλια. EPA, Joedson Alves
Ούτε ο τρίτος, ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου, Φλάβιο, αποτελεί την εξαίρεση μπροστά στην προκλητικότητα των δύο μικρότερων αδερφών του, Κάρλος και Εντουάρντο, οι οποίοι είναι γνωστοί για τις προκλητικές δηλώσεις τους.

Συγκεκριμένα, ο Φλάβιο ξεσήκωσε σήμερα Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, θύελλα αντιδράσεων συγκρίνοντας την επίθεση ενάντια στον πατέρα του με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

  • «Η αλληλεγγύη μου σε όλες τις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατίας», έγραψε ο 38χρονος γερουσιαστής Φλάβιο Μπολσονάρου, αναδημοσιεύοντας στο Instagram μια εικόνα προϊόν φωτομοντάζ που δείχνει δίπλα σε μια φωτογραφία των φλεγόμενων δίδυμων πύργων της Νέας Υόρκης μια άλλη που εμφανίζει τον πατέρα του να σφαδάζει από τον πόνο μετά από μια επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε.

Το φωτομοντάζ αυτό αρχικά αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το Σοσιαλιστικό Φιλελεύθερο Κόμμα (PSL), του οποίου ηγέτης είναι ο Βραζιλιάνος πρόεδρος.

Πέρυσι στις 6 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης, ο 64χρονος Ζαΐχ Μπολσονάρου δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, η οποία παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή του. Ο ακροδεξιός πρόεδρος, μετά την επίθεση, υποβλήθηκε σε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις με την τελευταία την Κυριακή.

  • Έπειτα από μια δικαστική απόφαση, το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο δράστης της επίθεσης, θα εκτεθεί σε ένα μουσείο στην Μπραζίλια, καθώς δικαστής έκρινε ότι το μαχαίρι έχει «ιστορική αξία».

Χθες, ο 36χρονος Κάρλος Μπολσονάρου υποστήριξε ότι η ταχεία αλλαγή στη χώρα δεν είναι εφικτή «δια της δημοκρατικής οδού». Επίσης χθες ο 35χρονος Εντουάρντο που αναμένεται να διοριστεί πρεσβευτής της Βραζιλίας στην Ουάσινγκτον, ανάρτησε φωτογραφία στο Twitter στην οποία εμφανίζεται στο πλευρό του πατέρα του στο κρεβάτι του νοσοκομείου, ενώ φέρει ένα πιστόλι στην ζώνη του.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Πέντε οι μνηστήρες για την θέση του Μπόλτον δήλωσε ο Τραμπ, αλλά τηρεί σιγή ιχθύος

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal